Newsroom

Newsroom

Οι γυναίκες του "Ρήγα Φεραίου" απαντούν στην αθλιότητα Παπαπαναγιώτου: "Δεν θα γίνουμε πλυντήριο για να ξεπλυθούν αδιάντροποι τυμβ

Με μια σκληρή απάντηση, γυναίκες, άνδρες, κορίτσια και αγόρια του «Ρήγα Φεραίου» αποστομώνουν τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. «Δεν θα γίνουμε πλυντήριο για να ξεπλυθούν αδιάντροποι τυμβωρύχοι», αναφέρουν μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο Παπαπαναγιώτου επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την ιστορία της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, προκειμένου να «ξεπλυθεί» τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του για την οργισμένη επιστολή κατά του Τσίπρα που πάτησε πάνω στους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική.

5b62e0ba1dc52411408b45ce

Θυμίζουμε πως ο σύμβουλος επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά φυσικά το σάλο που ξέσπασε, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το επίμαχο κείμενο – επιστολή με την υπογραφή Αννίτα Π., είναι προϊόν της συγγραφικής δεινότητας της συζύγου του.

Χωρίς κανένα ηθικό δισταγμό, με το κείμενο αυτό η συγγραφέας, «πατώντας» πάνω στη συναισθηματική φόρτιση των ημερών, και εκμεταλλευόμενη τη γνωριμία της με την οικογένεια Φύτρου, επιχείρησε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό.

Πώς προέκυψε όμως η απάντηση των γυναικών του «Ρήγα Φεραίου»;

Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, θέλοντας να απαντήσει σε σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, έγραψε: «Κύριε Πολάκη, οι γυναίκες του «Ρήγα» έλεγαν: «Δεν είμαι του πατρός μου, δεν είμαι του αντρός μου, είμαι ο εαυτός μου».Προφανώς το αγνοείτε. Αδυνατείτε να αντιμετωπίσετε το περιεχόμενο του κειμένου αυτοτελώς κ δίχως σεξισμό και γι αυτό καταφεύγετε σε φτηνό αντιπερισπασμό».

Ιδού τι του απάντησαν:

«Οι γυναίκες και οι άνδρες, τα κορίτσια και τα αγόρια του «Ρήγα Φεραίου» παλιέ μας γνώριμε Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ως μέλη της οργάνωσής τους αποτέλεσαν την νεολαία της κομμουνιστικής ανανέωσης, πάλεψαν για την κοινωνική απελευθέρωση, αναζήτησαν το ανθρώπινο πρόσωπο του σοσιαλισμού. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όποιο δρόμο κι αν ακολούθησαν έκτοτε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πορεύτηκαν με αξιοπρέπεια. Η ιστορία τους ποτέ δεν θα τους επέτρεπε να γίνουν τώρα χαλάκι για να σκουπίσουν τα πόδια τους και πλυντήριο για να ξεπλυθούν αδιάντροποι τυμβωρύχοι.

Το γεγονός πως αν και σε ρόλο, πλέον, κομματικού στελέχους της δεξιάς –και σήμερα, μάλιστα, της πολλάκις ακροδεξιάς κατεύθυνσης Νέας Δημοκρατίας– αισθάνεσαι την ανάγκη για να μπορέσεις να επιπλεύσεις, να αναφερθείς στο σύντομο αριστερό παρελθόν σου (που να βρεθούν άλλωστε φεμινισμός, δικαιώματα, οικολογία, όραμα στο σημερινό πολιτικό σου στρατώνα) δείχνει και την τραγική αδυναμία των επιλογών σου.

Είναι αλήθεια, ότι, αν, για να καλύψεις τα χάλια σας, δεν αναφερόσουν στο κοινό παρελθόν μας, δεν θα αφιερώναμε ούτε λέξη προς απάντησή σου. Είναι δύσκολο, όμως, όσο και βέβηλο, να εκποιηθεί η ιστορία της «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος» για να προσφέρει ο οποιοσδήποτε υπηρεσίες, στον κάθε κ. Μητσοτάκη και στο κάθε νέο αφεντικό του.

Όλγα Αθανίτη

Νάντια Κουλουμπή

Ιωάννα Λάμπρου

Ελευθερία Ι. Παπουτσάκη

Διαμάντω Παυλοπούλου

Τέτα Χονδρορίζου»

Ραγκούσης: «Μακάρι να κάνω εγώ λάθος» – Τα στοιχεία για τις Ευρωεκλογές και το «καμπανάκι»

Ραγκούσης

Ραγκούσης: «Μακάρι να κάνω εγώ λάθος» – Τα στοιχεία για τις Ευρωεκλογές και το «καμπανάκι»

Ο Γιάννης Ραγκούσης με μια μακροσκελή ανάρτηση προειδοποιεί για τις Ευρωεκλογές

Τέμπη – Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα ηχητικά των συνομιλιών πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο (audio)

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Τέμπη – Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα ηχητικά των συνομιλιών πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο (audio)

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει το documentonews.gr ακούγεται ο σταθμάρχης της Λάρισας να συνομιλεί με άγνωστο άντρα (όχι…

Με Ζουμπουλία και Ελένη Λουκά… η ελληνική απάντηση στην μάγισσα της Ιρλανδίας – Χαμός στη Eurovision (video)

eurovision μάγισσα

Με Ζουμπουλία και Ελένη Λουκά… η ελληνική απάντηση στην μάγισσα της Ιρλανδίας – Χαμός στη Eurovision (video)

Επικές αντιδράσεις προκάλεσε το τραγούδι της Ιρλανδίας στη Eurovision με τις πεντάλφες και τη «μαγική»…