Newsroom

Newsroom

Οι γυναίκες παρθένες της Αλβανίας που έζησαν σαν…άντρες (φωτογραφίες)

Γυναίκες που δεν θέλησαν να υποταχτούν στα συντηρητικά πρότυπα της αλβανικής κοινωνίας. Γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα που δεν μπορούσαν να…

Γυναίκες που δεν θέλησαν να υποταχτούν στα συντηρητικά πρότυπα της αλβανικής κοινωνίας. Γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα που δεν μπορούσαν να υποταχτούν στους απαρχαιωμένους κώδικες της κοινωνίας που ζούσαν. Η σκέψη ότι θα αποτελούσαν ιδιοκτησία των συζύγων τους φαινόταν στα μάτια τους αποκρουστική.

Οι «burneshas» ή αλλιώς “ορκισμένες παρθένες”, είναι γυναίκες που ζουν στα ορεινά χωριά της Αλβανίας. Ζουν, συμπεριφέρονται και λειτουργούν σαν άνδρες. Κοντά μαλλιά, ανδρικά ρούχα, αντρικές χειρονομίες, ποτό, τσιγάρο. Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μην παντρευτούν κάποιον που δεν ήθελαν.

Το οδοιπορικό και το εξαιρετικό φωτορεπορτάζ της Τζιλ Πίτερς είναι εξαιρετικό. Οι burneshas χαίρουν μεγάλου σεβασμού. Κατέχουν απερίγραπτη δύναμη, υπερηφάνεια, και τιμή από την οικογένειά τους. Το πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι δεν εκφράζουν καν τη λύπη τους για τη θυσία τους να παραμείνουν παρθένες.









Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…