Newsroom

Newsroom

Οι Γάλλοι είχαν στα χέρια τους τον όγδοο μακελάρη αλλά τον άφησαν να φύγει, οι Ιρακινοί λένε πως προειδοποίησαν για τα χτυπήματα

Η γαλλική Αστυνομία σταμάτησε κι ανέκρινε τον καταζητούμενο όγδοο μακελάρη του Παρισιού λίγες ώρες μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως…

parissi 23

Η γαλλική Αστυνομία σταμάτησε κι ανέκρινε τον καταζητούμενο όγδοο μακελάρη του Παρισιού λίγες ώρες μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο, άγνωστο για ποιό λόγο.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών του Ιράκ φέρεται πως προειδοποίησαν την Πέμπτη, μια ημέρα πριν το μακελειό στην Γαλλία, τις συμμαχικές χώρες για επικείμενες επιθέσεις από τζιχαντιστές.    Το Ιράκ μέσω των Μ.Υ. του έστειλε ενημέρωση λέγοντας πως ο ηγέτης της ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι διέταξε την πραγματοποίηση μεγάλης επίθεση στις χώρες της συμμαχίας που πολεμά εναντίον του στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επίσης και στο Ιράν και τη Ρωσία, «μέσω βομβιστικών επιθέσεων, ή δολοφονιών, ή ομηριών τις αμέσως προσεχείς ημέρες».

Η αναφορά τόνιζε πως οι Ιρακινοί δεν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για το πού και το πότε θα γινόταν η επίθεση, ενώ Γάλλος αξιωματούχος τόνισε πως οι γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών παίρνουν τέτοιες αναφορές «όλη την ώρα» και «κάθε ημέρα». Παρ’ όλα αυτά, έξι υψηλόβαθμοι Ιρακινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι πληροφορίες της αναφοράς ήταν ακριβείς κι ότι μιλούσαν «ειδικά και συγκεκριμένα» για τη Γαλλία.

Η Γαλλία, υποστηρίζουν, προειδοποιήθηκε με λεπτομέρειες που η γαλλική Αστυνομία ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επισήμως. Ανάμεσα σε άλλα για το ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι φαίνεται πως σχεδιάστηκαν στην Ρακα της Συρίας (την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους), όπου οι τζιχαντιστές εκπαιδεύτηκαν ειδικά για αυτήν την επιχείρηση, με σκοπό να σταλούν στην Γαλλία όπου μια κρυφή ομάδα τζιχαντιστών τους βοήθησε να εκτελέσουν το σχέδιο.   

Ταυτοχρόνως, 24 άτομα συμμετείχαν στην επιχείρηση, λένε οι Ιρακινοί: 19 μαχητές και πέντε ακόμα που ασχολήθηκαν με την οργάνωση και τα διάφορα πρακτικά ζητήματα.   Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, δήλωσε στην Βιέννη πως η χώρα του είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με τη στοχοποίηση συγκεκριμένων χωρών (μεταξύ των οποίων ήταν η Γαλλία, οι ΗΠΑ και το Ιράν) και πως είχε μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τις εν λόγω χώρες.

 

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου