Newsroom

Newsroom

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν για κενά ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Η παραίτηση του προέδρου ECTS το 2022 και οι καταγγελίες για ημιτελή συντήρηση

AP - Τεμπη

Ολόκληρη η χώρα θρηνεί σήμερα για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, όμως το δυστύχημα αυτό δεν έρχεται ως “κεραυνός εν αιθρία”. Απεναντίας: οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και το καθεστώς ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου, όμως φαίνεται πως οι προειδοποιήσεις τους δεν έφτασαν ποτέ στα αυτιά των αρμοδίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λιγότερο από έναν χρόνο πριν, στις 27 Απρίλιου του 2022, είχε υποβάλει την παραίτησή του στη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ ο Χρήστος Κατσιούλης, πρόεδρος της επιτροπής ETCS, η οποία είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αποκαλύπτοντας την κατάσταση διάλυσης των σιδηροδρομικών γραμμών.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Κατσιούλης είχε καταγγείλει τεχνικά θέματα στη γραμμή που συνδέει την Οινόη με την Τιθορέα, καθώς και τη μη τήρηση των συμβάσεων για τα βελτιωτικά έργα στην ασφάλεια. Επίσης, έκανε λόγο για ημιτελή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ σημείωνε πως είχε ενημερώσει τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, εκφράζοντας διαφωνίες για τις ενέργειες του Οργανισμού επί των θεμάτων ανάταξης των γραμμών, αλλά και αμφιβολίες σχετικά με τη γνώση των αρμοδίων για ζητήματα λειτουργίας εξειδικευμένων συστημάτων.

ergose

Μάλιστα, την παραίτηση του κ. Κατσιούλη είχε σχολιάσει τότε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντάς την ως «κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την τριετή πολιτική διάλυσης του σιδηροδρόμου».

«Οι καταγγελίες εκθέτουν τον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη. Επί τρία χρόνια, η καταστροφική και επικίνδυνη πολιτική τους υποβαθμίζει το τρένο και τις υπηρεσίες του, δημιουργεί «εκπτώσεις» στην ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων», σημείωνε ο κ. Παππάς.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

gaza 11 1320x880 1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

assassin

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να είναι ο δράστης πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς…