Newsroom

Newsroom

Οι "Εκείνος + Εκείνος" στο koutipandoras.gr: Μόνο μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στη ζοφερή πραγματικότητα

Οι «Εκείνος + Εκείνος» μας μιλούν για την μεγάλη τους επιστροφή στα μουσικά πράγματα, την "ταξιδιάρικη" διάθεση που αποπνέουν τα τραγούδια τους, αλλά και την... ιστορία που εξακολουθούν να γράφουν οι παρέες, παρά τις δυσκολίες και τα γυρίσματα των καιρών. Όλα αυτά, με αφορμή τη μεγάλη συναυλία τους στον Σταυρό του Νότου Plus το Σάββατο 14 Μαΐου.

573191441dc524725c8b47c6

-Πώς πήρατε την απόφαση να επιστρέψετε στη μουσική μετά από απουσία τόσων χρόνων; Τι είναι αυτό που θέλετε να “πείτε” στον κόσμο με τα τραγούδια σας;

Το ότι σε αυτές τις σκοτεινές εποχές , μόνο μαζί μπορούμε να έχουμε ελπίδες. Μόνο μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στη ζοφερή πραγματικότητα, να πάρουμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας και να τη πιούμε μέχρι την τελευταία σταγόνα.

«Μαζί …να θυμηθούμε τι ζητάει η καρδιά μας. Μαζί…να συλλαβίσουμε ξανά τα όνειρα μας. Μαζί .. να αντισταθούμε πριν μας πάρει από κάτω. Έλα να πιούμε τη ζωή μας άσπρο πάτο…».

Έτσι λοιπόν τον περασμένο Μάιο στην σκηνή του «Σταυρού του Νότου» ,11 χρόνια σιωπής έλαβαν τέλος. Οι εποχές φώναζαν για αυτό, και μαζί με τις εποχές φώναζαν παλιοί και νέοι φίλοι. Και ξαναγυρνάμε στον «Σταυρό» το Σάββατο 14 Μαΐου για να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο.

– Πόσα πράγματα πιστεύετε ότι έχουν αλλάξει από τότε;

Κάθε εποχή έχει τις ιδιαιτερότητες της. Όμως, η σημαντικότερη πληροφορία παραμένει η άποψη και η γνώμη του φίλου. Την ιστορία τη γράφουν πάντα οι παρέες. Και αυτό δεν αλλάζει .

Ο δρόμος που μας χώρισε τότε είναι ο ίδιος που μας έφερε πάλι κοντά. Ένας δρόμος που έκρυβε για τον καθένα μας χαρές, λύπες , αγωνίες, προσευχές, αποχαιρετισμούς και αναστάσεις. Και κάποια παλιά φαντάσματα που ευτυχώς χάθηκαν για πάντα .Σίγουρα δεν είμαστε οι «ΕΚΕΙΝΟΣ + ΕΚΕΙΝΟΣ» του 2004 αν και οι καρδιές μας παραμένουν το ίδιο ταξιδιάρες.

Η δισκογραφία, επίσης, είναι μια λέξη που θα την θυμόμαστε με νοσταλγία σε λίγο καιρό και θα την συναντάμε ίσως μόνο στα λεξικά. Ο τρόπος που δημοσιοποιούμε την τέχνη μας έχει αλλάξει και πρέπει κι εμείς να προσαρμοστούμε .

– Πείτε μας λίγα λόγια για τον νέο σας δίσκο «Μέτρα με τέχνη τον καιρό».

Μια συλλογή από τραγούδια που τα μοιραζόμαστε με αγαπημένους φίλους ερμηνευτές και που για μάς είναι ένα όνειρο ζωής. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν (αλφαβητικά ) ο B.D. Foxmoore των Αctive Member, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βασίλης Καζούλλης, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Ήδη κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο το πρώτο τραγούδι – συνεργασία με τον Βασίλη Καζούλη με τίτλο «Κεντρική ιδέα ..Να’μαστε μαζί». Στην παράσταση του «Σταυρού» θα ακουστεί επίσης το ντουέτο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και κάποια ακόμα από τα νέα τραγούδια.

– Ποια είναι η ατμόσφαιρα και η διάθεση που θέλετε να δημιουργήσετε με τα τραγούδια σας;

Η ατμόσφαιρα ενός ταξιδιού! Με εναλλαγές τοπίων, θάλασσες, στεριές και με μια διάθεση περιπέτειας και εξερεύνησης.Η Ελλάδα εξάλλου μας έμαθε να ταξιδεύουμε …

– Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει να προσφέρει κατά τη γνώμη σας η μουσική στους καιρούς που ζούμε;

Η μουσική είναι θεραπευτική. Μπορεί να σε πάρει από το βυθό και να σε φτάσει στα αστέρια. (όχι πως στο βυθό δεν είναι ωραία κάποιες φορές).

– Και ποιο είναι αυτό που μοιάζει να λείπει πιο πολύ από τη ζωή μας;

Ακριβώς όπως το λες! Πολλά μοιάζουν να μας λείπουν αλλά μήπως όταν είσαι γεμάτος από όνειρα, χωρίς φόβο, δεν μοιάζει να λείπει κάτι και είσαι πάντα γεμάτος ? Για αυτό, όπως λέει και ένα τραγούδι μας: ονειρέψου , μη φοβάσαι!!

– Κουβαλάτε μία εμπειρία πολλών χρόνων στις “αποσκευές” σας. Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που πήρατε όλα αυτά τα χρόνια;

Η ζωή πάντα βρίσκει το δρόμο της προς το φως. Το να κοιτάς μπροστά έχει αξία. Και ίσως το πιο σημαντικό μάθημα το πήραμε από τα λάθη μας που τα ονομάσαμε εμπειρίες.

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Το επόμενο μας σχέδιο υλοποιείται τώρα στο στούντιο και λέγεται «Μέτρα με τέχνη τον καιρό».

Και φυσικά οι ζωντανές μας εμφανίσεις που έχουν τον χαρακτήρα μιας γιορτής, παρέα με τους εξαιρετικούς φίλους μουσικούς που μας συντροφεύουν, τον Βαγγέλη Κρίθαρη στις κιθάρες, τον Γιάννη Γρυπαίο στο μπάσο και τον Δημήτρη Αιγινίτη στα τύμπανα και στα φωνητικά.

Επίσης, στην παράσταση στον «Σταυρό του Νότου » το Σάββατο 14 Μαΐου, θα έχουμε μαζί μας ( προς το παρόν ) εκτός από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Μαίρη Μπρόζη , την εξαιρετική Ευτυχία Μητρίτσα και τον φίλο και συνεργάτη Σπύρο Μακρή και ευελπιστούμε σε περισσότερες εκπλήξεις.

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη

Ιnfo:

Ώρα έναρξης: 10.30μμ

Φραντζή 14, Νέος Κόσμος – Αθήνα

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2109226975

Είσοδος: 12€ με μπύρα ή κρασί

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…