Οι Εκδόσεις ΚΨΜ καταγγέλλουν νέα λογοκρισία από το Facebook για αντιφασιστική φωτογραφία

Για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο ο επιχειρηματικός όμιλος Facebook κλείδωσε για 90 μέρες την σελίδα των εκδόσεων ΚΨΜ, όπως καταγγέλλει η ιστοσελίδα των εκδόσεων.  

biblia spiti

Στην ανακοίνωση τους οι Εκδόσεις ΚΨΜ εξηγούν πως η λογοκρισία ξεκίνησε «αρχικά πλήρως τον Ιούλιο 2021 και μετά από ένα μήνα σε περιορισμένη λειτουργία (δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε προώθηση, έχει περιορισμένη απήχηση και ορατότητα στους χρήστες)», ενώ η «νέα αυτή ‘δίωξη’ έρχεται αμέσως μετά τον τρίμηνο αποκλεισμό της σελίδας των εκδόσεών μας τον περασμένο Μάρτιο (πάλι για 90 μέρες)».

Η αφορμή είναι για ακόμα μια φορά «η φωτογραφία, τραβηγμένη στις 13 Ιουνίου 1936 στη Γερμανία, που απεικονίζει ανάμεσα σε πλήθος τον Άουγκουστ Λαντμέσερ, ο οποίος αρνείται να χαιρετίσει ναζιστικά όπως οι υπόλοιποι».

Όπως εξηγεί η ανακοίνωση «η φωτογραφία αυτή, αγνώστου καλλιτέχνη-φωτογράφου, έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης κατά του ναζισμού, ως μια χαρακτηριστική στάση και έκφραση ενάντια στη φασιστική ιδεολογία και πολιτική». Μάλιστα η «φωτογραφία είναι common file – κοινής χρήσης-ελεύθερων δικαιωμάτων και υπάρχει στο Wikipedia καθώς και σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά μέσα παγκόσμια».

Επικοινωνήσαμε με τον Βασιλή Γραμέλη από τις Εκδόσεις ΚΨΜ, ο οποίος μας ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία κοσμεί εξώφυλλο των εκδόσεων και συγκεκριμένα το βιβλίο του συγγραφέα Βασίλη Λιόση «Ναζισμός: Τα αίτια γέννησης και γιγάντωσης του».

«Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει, δεν ξέρω τον λόγο» επισημαίνει, προσθέτοντας πως έχουν στείλει αμφισβήτηση της απόφασης στο Facebook, καθώς «την προηγούμενη φορά μας άνοιξαν στους 2 μήνες αντί για 3 που ήταν η αρχική ποινή, γιατί τα μέσα είχαν αναδείξει το θέμα». «Αυτή την φορά η σελίδα των εκδόσεων στο Facebook μπορεί να κάνει μόνο ανάρτηση και αυτή με περιορισμένη απήχηση από την συνηθισμένη, ενώ δεν μπορεί να κάνει προώθηση για τα βιβλία της».

Πηγή: thepressproject.gr

 

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.