Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας-Killah P»

Όλα όσα θα δούμε τις επόμενες μέρες: θέατρο, σινεμά, χορός, εκδηλώσεις και συζητήσεις. 

R.I.P. Killah P 18.9.2013 Fyssas

Φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας-Killah P»

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αλλά κυρίως απέναντι στον εκφασισμό της καθημερινότητας προτάσσουμε το δικό μας πολιτισμό. Με όπλα τη μουσική, την καλλιτεχνική δημιουργία, την αλληλεγγύη και τη μνήμη. Συζητήσεις, προβολές αντιφασιστικών – αντιρατσιστικών ταινιών μικρού μήκους, μουσικό φεστιβάλ, έκθεση σκίτσου, βιβλίου και φωτογραφίας.

INFO:

13-15/09, Πρώην Εργοστάσιο Καχραμάνογλου, Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι, Ελεύθερη Είσοδος

Στη μνήμη ενός μικρού παιδιού

Το αστυνομικό θρίλερ της Ιόλης Ανδρεάδη και του Αρη Ασπρούλη επιστρέφει στην ατμοσφαιρική αυλή του Ασύλου Ανιάτων μόνο για τέσσερις τελευταίες παραστάσεις επί ελληνικού εδάφους, ετοιμάζοντας αποσκευές για να παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Λονδίνο. Η ιστορία του έργου βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που χάραξαν την αθέατη πλευρά της καλλιτεχνικής Αθήνας του 1910 τα οποία έρχονται στο φως ως αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας σε ιστορικά αρχεία, δημοσιεύματα της εποχής και πλειστηριασμούς παλαιών βιβλίων.

INFO

9-12/9, 20.00, Αγίας Ζώνης 39, Κυψέλη

Στέλλα κοιμήσου, για τελευταία φορά

Μετά από δύο πετυχημένες θεατρικές περιόδους στο Εθνικό Θέατρο και μία ακόμα στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, η παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη παρουσιάζεται για τελευταία φορά στην Αθήνα. Για την ερμηνεία τους στην παράσταση η Ιωάννα Κολλιοπούλου τιμήθηκε με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Νιάρρος με το βραβείο Δημήτρης Χορν. Μία παράσταση που με χιούμορ και αιχμηρή προσέγγιση καυτηριάζει την ελληνική οικογένεια, την υποκρισία στις σχέσεις, την έλλειψη αγάπης.

INFO

15/9, Αλσος Νέας Σμύρνης, 18 & 19/9, Κηποθέατρο Παπάγου

Fougaro Jazz Festival

Το Fougaro Artcenter διοργανώνεται για έβδομη διαδοχική χρονιά και υποδέχεται πέντε jazz σχήματα (Ηappy dog project, Flying jazz trio, Regina, Terry Vakirtzoglou quintet, Jeepers creepers) με 27 μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει μία έκθεση αφιέρωμα σε ελληνικά και ξένα βιβλία και περιοδικά της jazz.

INFO

13,14/09, Nαύπλιο

Οδαλίσκη, του Γιώργη Βραχνού

Στη νέα εικαστική έκθεση του Γιώργη Βραχνού που διοργανώνεται στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η οδαλίσκη (γυναίκα του χαρεμιού) δίνει την αφορμή για την προσέγγιση του γυμνού γυναικείου σώματος ως φορέα ενός αρχετυπικού, ιερού αισθησιασμού. Στην έκθεση παρουσιάζονται σε μονοτυπίες ίσων διαστάσεων τριάντα αντιπροσωπευτικά δείγματα από 140 παραλλαγές του ιδίου θέματος (γυναικείο γυμνό εσωτερικού χώρου σε κυκλικό πλαίσιο) που φιλοτέχνησε το 2012 στη Νέα Υόρκη.

INFO

Εως 30/9, Πατησίων 44, Αθήνα

Δομήνικος Θετοκόπουλος στο Ηράκλειο

Μία ιδιαίτερη έκθεση σύγχρονης εικαστικής τεχνολογίας με ψηφιακές αναπαραγωγές έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου που παραχώρησαν κορυφαία μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής (Τολέδου, Μαδρίτης, Βατικανού, Νέας Υόρκης, Ρώμης, Φλωρεντίας, Οξφόρδης, κ.ά.), εγκαινιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο (Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 20:00). H έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 6 Οκτωβρίου 2019 και ο τίτλος της είναι: «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου».

Επίσης: 

-Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Κηποθέατρο Παπάγου (14/9, 21.00)

-Ικέτιδες, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (12-14/9, 21.00).

-Το καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού των αθηναίων με τη μουσική και το θέατρο επιστρέφει σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού (09-22/09).

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη