Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Από τους Stomp στις Νύχτες Κλασικής Μουσικής

Όλα όσα θα δούμε τις επόμενες μέρες: σινεμά, θέατρο, μουσική και εκδηλώσεις.

STOMP 2

Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των Stomp, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών και φωτισμού που μαγεύει το κοινό. Το σόου τους είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στον χώρο των μουσικών τεχνών.

Info

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, 17 & 18/9 στις 21.00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 21 & 22/9 στις 17.00 & στις 21.00

Οι Florence and The Machine στο Ηρώδειο

Εφτασε η ώρα για τις δύο πολυαναμενόμενες εμφανίσεις για τις οποίες τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί από τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσής τους και οι Florence & Τhe Machine ολοκληρώνουν την παγκόσμια περιοδεία τους στη σκηνή του Ηρωδείου.

Info

19 & 22/9

Hμερίδα για τον Takis

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών οργανώνει στις 21/9 στους Δελφούς ημερίδα με θέμα «Η γλυπτική του TAKIS στον 21ο αιώνα. Θέσεις και ανατροπές». Την έναρξη της Ημερίδας θα κηρύξει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ στις 10.30 στo Συνεδριακό Κέντρο. Θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι ιστορικοί και κριτικοί τέχνης, διευθυντές και επιμελητές Μουσείων που γνωρίζουν σε βάθος το έργο και τη σημαντική προσφορά του καλλιτέχνη στη σύγχρονη τέχνη. Παράλληλα, στην αίθουσα εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο πολύτροπο έργο του Takis, με αφορμή την ιστορική έκθεση που έγινε το 2000.

Info

www.eccd.gr

Νύχτες Κλασικής Μουσικής

Το Ίδρυμα Schwarz, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour, the Nina von Maltzahn Global Touring Initiative παρουσιάζουν τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη», από τις 18 έως τις 21/9.

Info

www.gennadius.gr

Για τις ζωές που χάθηκαν

Ζωγραφική εγκατάσταση και θεατρικό δραματοποιημένο δρώμενο του Δημήτρη Αστερίου με τίτλο «Επικράτεια της ακινησίας-Λυτρωτική αντιπαράθεση …» παρουσιάζεται στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς με στόχο να αποδοθεί φόρος τιμής στους ανθρώπους που εκτελέστηκαν στη μάντρα της Κοκκινιάς το καλοκαίρι του 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής σε συνεργασία με Ελληνες ταγματασφαλίτες. Σαράντα επιτύμβιες στήλες παρατάσσονται γεωμετρικά στο χώρο της έκθεσης. Σαράντα σήματα-μνήματα, ως συμβολική υπόμνηση των ζωών που χάθηκαν. Η κάθε στήλη φέρει πάνω της ένα νεκρικό πορτρέτο εφήβου, που παραπέμπει στα Φαγιούμ.

Info

20/9, στις 20.00

Το ανέκδοτο αρχείο του Βασίλη Κοφινά

Tο Hellenic American College / Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν έκθεση του ανέκδοτου αρχείου του Βασίλη Κοφινά με τίτλο “Cruise: Α floating archive” («Κρουαζιέρα: Αρχείο εν πλω»).Ο Βασίλης Κοφινάς (1934-2007) εργάστηκε ως φωτογράφος για πολλά χρόνια στον εγχώριο κινηματογράφο. Την περίοδο της δικτατορίας ταξίδεψε στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Λατινική Αμερική, όπου φωτογράφιζε και σκίτσαρε τους ανθρώπους των λιμανιών, συνθέτοντας μια ενδιαφέρουσα, πολυπρισματική καταγραφή για τη ζωή σε περιοχές του πλανήτη με έλλειμμα δημοκρατίας.

Info

16/9-2/10

 

 

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…