Newsroom

Newsroom

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Η ενέσιμη λιπόλυση

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Υγείας Ιωάννα Λάκα επισκέφθηκε τον γνωστό Πλαστικό Χειρουργό Δημήτρη Λαουλάκο και συζήτησαν σχετικά με την Ενέσιμη Λιπόλυση!

λιπο

Τι είναι η Ενέσιμη Λιπόλυση;

 Η αντιμετώπιση του συσσωρευμένου τοπικού λίπους αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Υπάρχουν φορές που ακόμα και η άσκηση σε συνδυσμό με τη διατροφή δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δίνει την λύση η Ενέσιμη Λιπόλυση. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, η οποία στοχεύει στην απώλεια λίπους. Ενδείκνυται για όσους δεν θέλουν να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει;

Η Ενέσιμη Λιπόλυση είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Προσφέρει άμεσα ορατά αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια. Ένα απο τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της θεραπείας είναι η σύσφιγξη της επιδερμίδας (η οποία μεγιστοποιείται σε περιπτώσεις που ασθενής κάνει την θεραπεία μετά από σημαντική απώλεια βάρους). Επίσης βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την κυτταρίτιδα, η οποία ως γνωστόν ταλαιπωρεί τις περισσότερες γυναίκες. Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως φτάνει σε όλα τα επίπεδα του λιπώδους ιστού, γεγονός που καθιστά την θεραπεία αποδοτικότερη.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διαδικασία διαρκεί, ανάλογα με το πρόβλημα, από 10 έως 15 λεπτά. Συνήθως δεν χρειάζεται αναισθησία αλλά και αυτό είναι πάντα κατ’επιθυμία των ασθενών. Η αναισθησία γίνεται με παγοκύστη καί σπρέι ξηρού πάγου. Η αποθεραπεία επίσης εξαρτάται από την έκταση της θεραπείας, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Σε εντατική θεραπεία ίσως εμφανιστεί λίγο οίδημα που διαρκεί λίγες ημέρες.

Μετά από πόσες συνεδρίες ολοκληρώνεται η θεραπεία; Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη. Ανάλογα με το «πρόβλημα» του ασθενούς καθορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών. Τις περισσότερες φορές η θεραπεία ολοκληρώνεται μετά από 2-6 θεραπείες. Τα αποτελέσματα μεγιστοποιούνται σταδιακά. Συγκεκριμένα, γίνονται εμφανή σε ένα μήνα μετά τη θεραπεία και αγγίζουν το μέγιστο δύο μήνες μετά. Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει σημαντική αύξηση βάρους.

Ποια ουσία χρησιμοποιείται στην Ενέσιμη Λιπόλυση;

Δύο είναι οι κύριες χημικές ουσίες με λιπολυτική δράση: η φωσφατιδυλοχολίνη και το δεοξυχολικό οξύ. Πιο διαδεδομένη χρήση έχει η φωσφατιδυλοχολίνη. Είναι μια ουσία που υπάρχει ήδη στο σώμα μας. Είναι από χρόνια γνωστή για την λιποδιαλυτική της δράση και έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλους ιατρικούς κλάδους. Προκαλεί διάλυση του κυτταρικού τοιχώματος των λιποκυττάρων, τα οποία αποβάλλονται μέσω της μεταβολικής οδού. Συγχρόνως, προκαλείται σύσφιξη και λείανση της επιφάνειας του δέρματος.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή