Οι αστυνομικοί ψήφισαν δαγκωτό… «Σπαρτιάτες»!

Οι αρχές επέμεναν πάντοτε ότι οι όποιοι δεσμοί της αστυνομίας με την ακροδεξιά αφορούσαν λιγοστές και μεμονωμένες περιπτώσεις. Ωστόσο όπως και με την «Χρυσή Αυγή» έτσι και τώρα με τους «Σπαρτιάτες» οι Θύλακες τις ακροδεξιάς έχουν βρεί στέγη και επωάζονται.

gada1 2

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ενίσχυση της ακροδεξιάς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας «Τα Νέα», οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν, είναι εκείνοι που ψήφισαν κυρίως στους Αμπελόκηπους όπου υπάρχουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για εργαζόμενους σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, τα «ορφανά» του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, το κόμμα των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με την αποκάλυψη οι αστυνομικοί ψήφισαν σε ποσοστό 10-20% … «Σπαρτιάτες»!

Μάλιστα ενδεικτικό της κατάστασης σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ότι και στα πέντε εκλογικά τμήματα γύρω από την ΓΑΔΑ που ψήφισαν με ειδικούς καταλόγους οι αστυνομικοί, οι «Σπαρτιάτες» αναδείχτηκαν τρίτο κόμμα με ποσοστά που έφτασαν έως και 12,34%, ενώ το νέο ακροδεξιό μόρφωμα έλαβε στην Α΄ Αθηνών 4,17%! Ειδικότερα, στο 428 Εκλογικό Τμήμα οι «Σπαρτιάτες» έλαβαν 8,78% (τρίτο κόμμα, καθώς το ΠΑΣΟΚ έλαβε 7,57%), στο 429 ΕΤ 8,78%, στο 430 ΕΤ 9,32%, στο 442 ΕΤ 7,89%, στο 444 ΕΤ 8,73%, στο 445 8,06% και στο 446 ΕΤ 8,56%.

Για να καταλάβουμε τη διαφορά, στα γειτονικά εκλογικά τμήματα των Αμπελοκήπων, 425, 426, 427, που δεν ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα ένστολοι, οι «Σπαρτιάτες» έλαβαν αντίστοιχα 1,13%, 1,51% και 4,78%!

Φυσικά δεν πήραν τα ποσοστά που είχε φτάσει η Χρυσή Αυγή το 2012-15 αλλά είναι άκρως ανησυχητικά και επικίνδυνα, καθώς μπορει οι αρχές να επέμεναν πάντοτε ότι οι όποιοι δεσμοί της αστυνομίας με την ακροδεξιά αφορούσαν λιγοστές και μεμονωμένες περιπτώσεις. Ωστόσο τα ερύματα με τους «Σπαρτιάτες» δείχνουν ότι οι Θύλακες τις ακροδεξιάς έχουν βρεί στέγη και επωάζονται. Ελπίζουμε μόνο στην Κατεχάκη να το έχουν πάρει το μήνυμα, όπως και στο Μαξίμου

 

 

 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…