Newsroom

Newsroom

Οι αντιδράσεις από την επίθεση Κασιδιάρη σε Δούρου και Κανέλλη

Τις αντιδράσεις σύσσωμου του πολιτικού κόσμου- και όχι μόνο- προκάλεσε η επίθεση του βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής,…

Τις αντιδράσεις σύσσωμου του πολιτικού κόσμου- και όχι μόνο- προκάλεσε η επίθεση του βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στη Ρένα Δούρου και τη Λιάνα Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Ο δημοσιογράφος δήλωσε μετά την επίθεση ότι δεν πρόκειται να ξαναφιλοξενήσει εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. «Θέλω να καταδικάσω τον αντιδημοκρατικό τρόπο αντιπαράθεσης του Ηλία Κασιδιάρη», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Δ. Τρίμης σχολίασε τη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, τονίζοντας ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι επικίνδυνα. «Τελικά είχαμε δίκιο, όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι. Δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας. Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδιάρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ».

Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν το περιστατικό εκδίδοντας σχετικές ανακοινώσεις. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμράς έκανε λόγο για φαινόμενα βαθιάς παρακμής που πρέπει να απομονωθούν και να μη διαιρούν τον ελληνικό λαό.

«Φανταστείτε τι κάνουν όταν οι κάμερες δεν είναι εκεί» σχολίασε μέσω twitter ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε δήλωση με την οποία χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εκκρεμοδικίες σε βάρος στελεχών της, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να προστατευθούν οι θεσμοί, η κοινωνική συνοχή και η εθνική ενότητα, αναφέροντας ότι η οικονομική κρίση έγινε κοινωνική, πολιτικά και εν τέλει θεσμική με ορατό τον «κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας και διολίσθησης σε αυταρχικές συμπεριφορές, οι οποίες δεν σέβονται καμία αρχή και κανέναν κανόνα».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής Καλημέρα Ελλάδα, εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ». Η ίδια η Λιάνα Κανέλλη σε δηλώσεις της από τον Περισσό δήλωσε ότι πρόκειται περί πολιτικού ζητήματος και όχι προσωπικού. «Τα χαστούκια γυρνάνε στους εμπνευστές τους και θα τα εισπράξουν και στην κάλπη» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει «είναι τίτλος τιμής όταν τρως χτύπημα από ένα κτήνος».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου. «Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές που υπηρετούν μόνο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη».

«Για «φασιστικές πράξεις» που «δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασσιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη».

Ανακοίνωση για το επεισόδιο εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για το φίδι βγήκε από το αυγό του. «Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει ανυπεράσπιστη. Ζητάμε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα για όλες τις υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου που σχετίζονται με τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη επειδή του επιτέθηκε πρώτη και κατά του ΑΝΤ1: «Πρώτη με χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη και αμύνθηκα και γι’ αυτό θα μηνυθεί. Αν δεν προβληθεί το βίντεο από την αρχή, θα καταθέσω μήνυση και κατά του ΑΝΤ1». Εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως δε θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης πριν τη λήξη της διαδικασίας του αυτοφώρου.


Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.