Newsroom

Newsroom

Οι Αμερικανοί τίμησαν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με συνθήματα κατά της ρατσιστικής αστυνομικής βίας

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ πραγματοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης…

martin luther king day

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ πραγματοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Ημέρας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου κάθε χρόνο), ενώ σε πολλές περιοχές πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται τις μειονότητες.

Περίπου 400 διαδηλωτές προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Νέα Υόρκη καθώς πραγματοποίησαν πορεία, περπατώντας περίπου 60 οικοδομικά τετράγωνα, φωνάζοντας «Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία», ενώ παράλληλα από τα μεγάφωνα ακούγονταν ομιλίες του Κινγκ.

Τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία Ebenezer Baptist Church στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια για να παρακολουθήσουν την επιμνημόσυνη δέηση. Πολλοί πολίτες κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ όπου αναγραφόταν «Είμαι άνθρωπος», φράση που είχε πει ο Κινγκ, «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» και «Ψηλά τα χέρια! Μην πυροβολείτε!» για να τιμήσουν τη μνήμη δύο εκ των θυμάτων της αστυνομικής βίας.

«Βλέπουμε την κίτρινη ταινία του εγκλήματος που έχει τυλιχθεί γύρω από την Αμερική και ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά ακόμα», δήλωσε η πρύτανης του κρατικού Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, Γκέντολιν Μπόιντ.

Τέμπη: Από μία… κλωστή κρέμεται η γέφυρα στην Αγία Παρασκευή – Οκτώ μήνες μετά τον Daniel (Photos)

gefyra

Τέμπη: Από μία… κλωστή κρέμεται η γέφυρα στην Αγία Παρασκευή – Οκτώ μήνες μετά τον Daniel (Photos)

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel η Θεσσαλία προσπαθεί να επουλώσει…

Συνεχίζει ακάθεκτη η υπερθέρμανση του πλανήτη: Θερμοκρασίες-ρεκόρ και τον Απρίλιο

FS climate change

Συνεχίζει ακάθεκτη η υπερθέρμανση του πλανήτη: Θερμοκρασίες-ρεκόρ και τον Απρίλιο

Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο συνέχισε να αποδυναμώνεται, αλλά δεν παρατηρήθηκε καμιά αλλαγή στη βασική…