Οι άμαχοι πληρώνουν βαρύ φόρο στον πόλεμο στο Ισραήλ

Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα «άμαχοι» στις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές και βομβιστικές επιθέσεις των ισραηλιών δυνάμεων στην Γάζα.

gaza 111

Έντεκα εργαζόμενοι στην υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) και 30 μαθητές σχολείων τα οποία διαχειρίζεται αυτή η υπηρεσία έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Τρεις δάσκαλοι και άλλοι οκτώ μαθητές τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Στεφάν Ντουζαρίκ.

Η Τζένιφερ Όστιν, στέλεχος της UNRWA στη Γάζα, είπε ότι σκοτώθηκαν πέντε εκπαιδευτικοί σε σχολεία της υπηρεσίας, ένας γυναικολόγος, ένας μηχανικός, ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας και τρία μέλη ομάδων υποστήριξης. «Ορισμένοι σκοτώθηκαν στα σπίτια τους μαζί με τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας τη θλίψη του για «τους συναδέλφους που πλήρωσαν το υπέρτατο τίμημα», ζήτησε για άλλη μια φορά να προστατευθούν οι άμαχοι. Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, περίπου 220.200 Παλαιστίνοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 92 εγκαταστάσεις της UNRWA, διευκρίνισε. «Καλώ όλες τις πλευρές και όλους εκείνους που ασκούν επιρροή στις πλευρές αυτές, να αποφύγουν κάθε νέα κλιμάκωση», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Γκουτέρες έκανε επίσης έκκληση για «ανεμπόδιστη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Γάζα. «Πρέπει να επιτραπεί ο εφοδιασμός με είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων, τροφίμων και νερού», επέμεινε.

Πέντε μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκαν

Οι παράπλευρες απώλειες από τον πόλεμο δεν σταματούν εδώ. Πέντε μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, οι τέσσερις από αυτούς σήμερα, όταν δέχθηκαν πλήγματα τα ασθενοφόρα στα οποία επέβαιναν.

 

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο με περισσότερους από 16 εκατομμύρια εθελοντές, επιβεβαίωσε τον θάνατο των πέντε μελών της «λόγω των εχθροπραξιών στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας». Η οργάνωση, που εδρεύει στη Γενεύη, έκανε έκκληση να προστατευθούν οι άμαχοι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Σήμερα Τετάρτη, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, χτυπήθηκαν ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις εθελοντές της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που βοηθούσαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Προηγουμένως, το Σάββατο, ένας οδηγός ασθενοφόρου του Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) στο Ισραήλ σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε ασθενοφόρο για να φροντίσει τους τραυματίες», ανέφερε η οργάνωση.

«Η Διεθνής Ομοσπονδία επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όλες τις πλευρές, να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι άμαχοι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι πολιτικές υποδομές θα πρέπει να προστατεύονται συνεχώς. Δεν αποτελούν στόχο», πρόσθεσε.

Έφτασαν τους 1.100 οι νεκροί στις τάξεις των Παλαιστινίων

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 1.100 από την έναρξη των μαχών το Σάββατο. Πάνω από 5.339 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις.

Απ’ την πλευρά του το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αναφέρει ότι 3.192 έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 1.200.

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…