Οι ακαθαρσίες της γάτας

Τα social media γίνονται αμυντικό ανάχωμα όταν η ημιθανής δημοσιογραφία ακολουθεί το ντέφι της κυβέρνησης.

FS Kinito

Ο 80χρονος πολιτευτής που διορίστηκε σκανδαλωδώς διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας παραιτήθηκε μετά την κατακραυγή που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επιλογή του σε συνδυασμό με τις κατόπιν εορτής δηλώσεις του αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και στον τελευταίο τάχα «παραπλανημένο», αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Ο μικρούλης Παναγιώτης-Ραφαήλ στάλθηκε σε νοσηλευτικό κέντρο των ΗΠΑ για να υποβληθεί σε πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο, μετά την κατακραυγή που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αρχική άρνηση της Πολιτείας επειδή η αγωγή «δεν είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας» φανερώνει το απάνθρωπο προσωπείο της κυβέρνησης, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο των ταλαίπωρων Αθηναίων και από την Τεχνόπολη μετά την κατακραυγή που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις  αισχρότητες που προβλήθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή της. Η ίδια η εκλογή της σε θέση ευθύνης δείχνει την παιδεία και το ώριμο κριτήριο του ψηφοφόρου της ΝΔ (και όχι μόνο), αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Η Δήμητρα Αγγελή-Λυκούδη απομακρύνθηκε από το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την κατακραυγή που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παρουσία της σε συλλαλητήριο της Χρυσής Αυγής. Η σπουδή του Κώστα Μπακογιάννη να τη διορίσει σε έμμισθη θέση στο «Αθηναϊκό Αέριο» την επόμενη μέρα απομυθοποιεί την «ευθιξία» ενός Δημάρχου που είναι πολύ πιο Μητσοτάκης από ό,τι πλασάρει. Αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Η περίφημη ερευνήτρια της NASA Ελένη Αντωνιάδου γκρεμοτσακίστηκε από το προσκήνιο μετά την κατακραυγή που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το απατηλό βιογραφικό της. H ευκολία με την οποία το υπουργείο Παιδείας κατάπιε αμάσητο το παραμύθι της κυρίας υπενθυμίζει σε όλους ότι έχουμε μία κυβέρνηση που διαβάζει μόνο «Μπλεκ». Αυτή, όμως, είναι άλλη συζήτηση.

Στελέχη που λανσάρονται ως εκλεκτοί εκπρόσωποι μίας νέας γενιάς πεφωτισμένων πολιτευτών,  όπως ο Κυρανάκης και η Δόμνα, παροπλίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, μετά την κατακραυγή που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το απίστευτο κοκτέιλ ασχετοσύνης και κυνισμού με τον οποίο πορεύονται. Η νέα δεξιά είναι χτισμένη πάνω σε τέτοιους, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Εγκλήματα «της διπλανής πόρτας», όπως εκείνο που έστειλε στον άλλο κόσμο τον δύσμοιρο Ζακ Κωστόπουλο, παραμένουν στην επικαιρότητα χάρη στην κατακραυγή που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ξεδιάντροπη στρατηγική συγκάλυψης. Η δικαιοσύνη κουκουλώνει φονιάδες και η κυβέρνηση απλώνει στη χώρα πέπλο αστυνομοκρατίας, αλλά αυτή είναι άλλη, θλιβερή συζήτηση.

Στην εποχή απόλυτης άλωσης της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, η οποία ποτίζει επίμονα τα μυαλά των νοικοκυραίων με αδιαφορία και άγνοια, τα social media φαίνεται ότι είναι το τελευταίο αποκούμπι.

Όσο η κοινωνία ροχαλίζει και οι τα φαιά φορούντες κλείνουν ανερυθρίαστα το μάτι στους ημέτερους, το Facebook και το Twitter έχουν τη δύναμη να δρομολογήσουν εξελίξεις. Περιορισμένη δύναμη, αλλά δύναμη.  

Τα έμμισθα και άμισθα τρολ της αυτοδύναμης εξουσίας εκτοξεύουν από το δικό τους ηλεκτρονικό μετερίζι άμμο ώστε να σκεπάσουν τα περιττώματα σαν χεσμένες γάτες, αλλά υπάρχουν και ανήσυχοι πολίτες, που ορθώνουν ανάστημα μέσα από το πληκτρολόγιο.

Πόσοι εγκληματίες σαν τους άστολους και ένστολους δολοφόνους του Ζακ πέρασαν στο απυρόβλητο –αν όχι σε θέσεις εξουσίας- επειδή δεν είχαν δυνατή φωνή;  

Η γραβάτα, το γουνάκι, το πηλίκιο και το γυαλί συνασπίζονται για να φιμώσουν κάθε οργισμένη κραυγή διαμαρτυρίας, σε έναν εξωφρενικό για τον 21ο αιώνα συνδυασμό Μακαρθισμού και Μακιαβελισμού.

Το τελευταίο αμυντικό ανάχωμα πριν επιστρέψουμε νοερά στη ζοφερή εποχή του πατέρα Μητσοτάκη είναι τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές.

Και ας μη φτάνει η οθόνη τους, να φωτίσει τα καφενεία της επαρχίας ή τα μυαλά των αγράμματων που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα.

Με το καλό να κάνουμε σύντομα και εκείνη την άλλη συζήτηση, που λέγαμε…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…