Οι «6 λέξεις»... του Μητσοτάκη εξόργισαν τον Ερντογάν

Οι «6 λέξεις» που χρησιμοποίησε ως απάντηση στις αναφορές Ερντογάν για διάλογο, ο Μητσοτάκης, μπορεί να γινόταν πετυχημένο σίριαλ στην τηλεόραση, όχι όμως διπλωματικό τρικ για να φοβίσει τον Τούρκο Πρόεδρο. 
 

NewsRoom 05/09/2020 | 13:13

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος εξακολουθεί να δυναμιτίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει από τις «απειλές...» Μητσοτάκη 


Οι 6 λέξεις που χρησιμοποίησε ως απάντηση (''Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις''), στις αναφορές Ερντογάν για διάλογο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι δεν φόβισαν τον Τούρκο Πρόεδρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα”.

Η δήλωση του Ερντογάν, που έγινε μέσω του τηλεφώνου του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ήταν η εξής:


 
“Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα”.