Newsroom

Newsroom

"Όχι" Σταθάκη-Στρατούλη σε συνέδριο με χορηγό την Eldorado Gold

Στην αρχή είπαν ναι, χωρίς όμως να γνωρίζουν τα “ψιλά γράμματα”. Ο λόγος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη…

Στην αρχή είπαν ναι, χωρίς όμως να γνωρίζουν τα “ψιλά γράμματα”. Ο λόγος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη και Δημήτρη Στρατούλη, οι οποίοι είχαν δεχθεί να συμμετάσχουν στο συνέδριο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση», έως ότου έμαθαν ότι “Χρυσός Χορηγός” του συνεδρίου είναι η εταιρεία Eldorado Gold, που είχε αναλάβει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Έτσι, οι βουλευτές απέστειλαν κοινή επιστολή στους διοργανωτές του Συνεδρίου, ενημερώνοντάς τους ότι για προφανείς πολιτικούς λόγους δεν μπορούν να παραστούν στο εν λόγω συνέδριο.

Το συνέδριο, που διοργανώνεται από την Capital + Vision, φιλοξενεί πολλές “προσωπικότητες” ως ομιλητές, αλλά και τον αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή Ελλάδος της Eldorado Gold, Eduardo Moura, ως εισηγητή.

Δείτε >>>εδώ τους ομιλητές οι οποίοι δεν φάνηκαν να ενοχλούνται από την παρουσία της Eldorado Gold στους χορηγούς.

Διαβάστε την επιστολή των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα, 04.11.2013

Όπως γνωρίζετε, είχαμε ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκλησή σας να συμμετάσχουμε στο πολυσυνέδριό σας υπό τον τίτλο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση», σε δύο θεματικές συζητήσεις με αντικείμενα που αντιστοιχούν στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές αρμοδιότητές μας ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, όμως, πληροφορηθήκαμε ότι χρυσός χορηγός του συνεδρίου σας είναι η εταιρεία «Eldorado Gold», και κατόπιν αυτού μας είναι πολιτικά αδύνατο να παραβρεθούμε.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκλησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για συμμετοχή μας σε συζητήσεις που θα διοργανώσετε στο μέλλον για θέματα αρμοδιότητάς μας

Σταθάκης Γιώργος,

Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στρατούλης Δημήτρης

Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…