Newsroom

Newsroom

Όχι νέα μέτρα, όχι απολύσεις

Μιλώντας στα κυβερνητικά του στελέχη στην ευρεία σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε «φρένο» στα…

Μιλώντας στα κυβερνητικά του στελέχη στην ευρεία σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε «φρένο» στα σενάρια για νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων και ακόμη περισσότερο στις κινδυνολογικές εκτιμήσεις για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
«Μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη – όχι τις απολύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους, καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί. Όπως καταφέραμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος σε ένα χρόνο στην ιστορία της χώρας, έτσι θα συνεχίσουμε».
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στάση τους στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας λέγοντας: «απέναντι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, εμείς απαντάμε με συνέπεια και συνεχίζουμε με σταθερότητα τον αγώνα για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας με μεγάλες αλλαγές».

«Ας κατανοήσουν όλοι τις ευθύνες τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός στέλνοντας νέο μήνυμα στην αντιπολίτευση ότι «πρέπει να παραδειγματιστεί από τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Χθες, μιλώντας στο βραδυνό δελτίο του Mega, o κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείτο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ με τον Προϋπολογισμό του 2011.

Ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε σχέδιο αναδιάρθρωσης για κάθε Δημόσια Επιχείρηση ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε καθεμία, ώστε να μη συνεχισθούν τα ελλείμματα ύψους 1,7 δισ. ευρώ που έχουν.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ είπε ότι είναι φυσικό στο τέλος της διαδικασίας της αναδιάρθρωσής τους, οι ΔΕΚΟ να έχουν λιγότερο προσωπικό, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν θα γίνει με απολύσεις προσωπικού, αλλά με μετατάξεις, με τη συνταξιοδότηση προσωπικού και, ως τελευταία λύση, με τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας.

Δημ. Αλειφερόπουλος

Πάταξη της σπατάλης

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 2010 η χώρα θα ξεπεράσει το στόχο μείωσης του ελλείμματος κατά 5,5 μονάδες του ΑΕΠ, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα έτος που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και υπογραμμίζουν ότι η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής θα στηριχθεί σε διαρθρωτικά μέτρα και σε παρεμβάσεις για την οριστική πάταξη της σπατάλης στο χώρο της υγείας και των ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η σπατάλη και όχι οι απολύσεις και επαναλαμβάνουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχει δεσμευτεί.

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι και τις συναντήσεις που θα έχει εκεί με τον κ. Σαρκοζί και άλλους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής διεθνούς, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν οι πολύ σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα οι Ευρωζώνη.

Ακόμη, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η κατάσταση σε Ιρλανδία και Πορτογαλία επιβεβαιώνει την κυβέρνηση σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας μηχανισμού στήριξης τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη και συμπλήρωναν ότι αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης, σήμερα όλη η ΕΕ θα ήταν κυριολεκτικά στον αέρα.

Τονίζουν επιπλέον ότι η κατάσταση στην ΕΕ είναι μεν για όλους ανησυχητική, αλλά η Ελλάδα διαθέτει πια ασπίδα προστασίας, την οποία η κυβέρνηση δημιούργησε από το μηδέν, με τον αγώνα της.

Τέλος, κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν αισιοδοξία για την κάλυψη του επιπλέον ελλείμματος που προκύπτει για το 2009. Το έλλειμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντιστοιχεί με περίπου 4,5 δισ. ευρώ, το ήμισυ του οποίου υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί από εξοικονόμηση δαπανών από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας.
http://www.ethnos.gr

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…