Newsroom

Newsroom

"Όχι" λέει το Μαξίμου στον ξαφνικό θάνατο, "δεν έχει δόση" λέει η τρόικα

Αρνητική απάντηση στο email της τρόικας, που απαιτούσε το κλείσιμο των ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και απόλυση των εργαζομένων, έδωσε το…

elvo

Αρνητική απάντηση στο email της τρόικας, που απαιτούσε το κλείσιμο των ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και απόλυση των εργαζομένων, έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στους δανειστές. Υπενθυμίζουμε πως το αρχικό σχέδιο αφορούσε εξυγίανση των προαναφερθέντων βιομηχανιών, κάτι που η τρόικα απέρριψε, ζητώντας τον ξαφνικό θάνατο και χωρίς αποζημιώσεις των εργαζομένων.

«Κάποια πράγματα θα τα σώσουμε κάποια άλλα δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε με επιχειρήματα», αναφέρει πηγή μέσα από το γραφείο του πρωθυπουργού, δίνοντας ένα στίγμα αβεβαιότητας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, ενώ παράλληλα ελπίζουν σε συμβιβασμό, παρά την αρχική σκληρή στάση των δανειστών.

Το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών είχε τεθεί και στις αρχές του καλοκαιριού. Τότε είχε αποφασιστεί στις συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει η ΕΡΤ για να καλυφθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας λόγω της συμβολικής σημασίας που έχουν οι αμυντικές βιομηχανίες για το κόμμα και το εκλογικό κοινό της ΝΔ.

Αν δεν κλείσουν, δεν έχει δόση

Με απειλές για μη καταβολή του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ της δόσης του Ιουνίου απάντησε η τρόικα στην απόρριψη της πρότασής της.

Σε αντίστοιχο κλίμα βρίσκεται η Κομισιόν, η οποία επιβεβαιώνει ότι η πρόταση που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου, οπότε και έληγε η σχετική προθεσμία, είναι κατώτερη των προσδοκιών και απορρίπτεται στη συλλογιστική της. Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ο.Ρεν, ερωτηθείς σχετικά, έδειξε τις προθέσεις των δανειστών, επαναλαμβάνοντας αυτούσιο το χωρίο της έκθεσης της τρόικας για τις τρεις εταιρίες.

Σίμον Ο’Κόνορ: «Το Μνημόνιο προβλέπει ως προαπαιτούμενο για εκπλήρωση έως τον Σεπτέμβριο, την υιοθέτηση οριστικών αποφάσεων τον Αύγουστο του 2013 για την αναδιάρθρωση, μέσω σημαντικής συρρίκνωσης, ενόψει της ιδιωτικοποίησης, ή την εκκαθάριση των εταιρειών ΕΛΒΟ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων και με σκοπό την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων έως το Δεκέμβριο του 2013. Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση αυτών των υποχρεώσεων βρίσκονται σε εξέλιξη».

Διαβάστε ακόμη: Το κλείσιμο ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ ζητάει η τρόικα

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…