"Θετική ατζέντα" με διπλασιασμό του πακέτου Γιούνκερ προτείνει ο πρόεδρος της Κομισιόν

Τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του επενδυτικού «πακέτου Γιούνκερ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020 πρότεινε ο πρόεδρος της Κομισιόν στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

57d903061dc524e0518b4aa2

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εισηγήθηκε μία «μία θετική ατζέντα» για τους επόμενους δώδεκα μήνες, ώστε «να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να δράσουμε από κοινού», ενώ υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να επιδείξουμε ευρηματική ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να μην πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη».

Έκανε ακόμα αναφορά και στα δεινά που φέρνει στην Ευρώπη ο λαϊκισμός, τονίζοντας πως ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, αλλά δημιουργεί προβλήματα.

Σχετικά με την απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι αυτή είναι σεβαστή και δεν απειλεί την ύπαρξη της ΕΕ, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ να λάβουν μορφή. «Δεν μπορεί να υπάρχει “α λα καρτ” πρόσβαση στην ενιαία αγορά», προειδοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας πως η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει τώρα και εκφράζοντας τη στήριξή του στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.