Newsroom

Newsroom

ΟΕΝΓΕ για Παίδων Πεντέλης: «Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο»

«Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας»

slideshow2

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Ο υπουργός υγείας κατέθεσε αγωγή για να κηρύξει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας, παράνομη και καταχρηστική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

«Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300 παιδιά», προσθέτει.

«Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και  τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών από την επέλαση της Όμικρον, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, σπρώχνοντας, ουσιαστικά τους πολίτες ξανά προς τον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει το ο Ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής κλινικής, το  Γ.Ν Παίδων Πεντέλης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο (παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών). Όπως καταγγέλλει το ιατρικό προσωπικό ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα υποβαθμίζεται σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ η απόφαση πρωτοκολλήθηκε, χθες, ημέρα αργίας για το ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίδων Πεντέλης: 24ωρη απεργία με αίτημα… να γίνονται εφημερίες

Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλεία: Είχε βρεθεί νεκρή και η αδερφή του 27χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο ανήμερα του Πάσχα

hleia

Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλεία: Είχε βρεθεί νεκρή και η αδερφή του 27χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο ανήμερα του Πάσχα

Το τραγικό τροχαίο που προκάλεσε τον θάνατο του 27χρονου συνέβη λίγο πριν τις 17:00 το…

Κλειστοί δρόμοι την Κυριακή 27/4 στην Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγώνα δρόμου

5838572

Κλειστοί δρόμοι την Κυριακή 27/4 στην Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγώνα δρόμου

Ο «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή  προσωρινές και…

Εγνατία Οδός: Σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω στα αυτοκίνητα και στο κουβούκλιο των διοδίων

ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑ1 1296x864 1

Εγνατία Οδός: Σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω στα αυτοκίνητα και στο κουβούκλιο των διοδίων

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στην Εγνατία Οδό, στα διόδια Πολυμύλου, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης…

Άρης Μουγκοπέτρος: Βίντεο ντοκουμέντο με τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη της κροτίδας – «Ποιος του το έδωσε;»

Screenshot 2 5

Άρης Μουγκοπέτρος: Βίντεο ντοκουμέντο με τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη της κροτίδας – «Ποιος του το έδωσε;»

Ακρωτηριάστηκαν τα δύο δάχτυλα του γνωστού δεξιοτέχνη του κλαρίνου μετά το ατύχημα