Θέμα ασφάλειας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων: "Δίνουν κώδικες ασφαλείας σε ανθρώπους που αύριο δεν θα είναι…" (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Μεγάλο θέμα ασφάλειας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων θέτει η Πανελληνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

576940b41dc524fe188b45e6

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, εκτός των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό φύλαξης, δεν προσλαμβάνονται μόνιμοι αρχαιοφύλακες παρά τις τραγικές όπως αναφέρουν ελλείψεις, ενώ όπου γίνονται προσλήψεις, ειδικά για τα εγκαίνια νέων Μουσείων, αυτές αφορούν μόνο έκτακτο προσωπικό.

Ο πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ Γιάννης Μαυρικόπουλος μιλώντας στο koutipandoras.gr τόνισε πως οι ελλείψεις σε προσωπικό φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων φτάνει το 50% καθώς ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμα χρειάζονται τουλάχιστον 3000 άτομα, αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο τα 1500.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν: «Οι κωδικοί ασφάλειας, οι συναγερμοί και όλα τα σχετικά με την ασφάλεια ενός Μουσείου θα είναι γνωστά σε προσωπικό το οποίο θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά άλλη πηγή της ΠΕΥΦΑ: «Δίνουν κώδικες ασφαλείας σε ανθρώπους που αύριο δεν θα είναι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους»

Δείτε όλο το έγγραφο που επιρρίπτει ευθύνες σε αρμόδιους φορείς και υπουργείο

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…