Newsroom

Newsroom

«Όχι άλλοι ήρωες, όχι άλλες θυσίες» – Πόνος και οργή για τους δύο νεκρούς πιλότους του καναντέρ

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός του «πάνω απ' όλα η ανθρώπινη ζωή» μιλούν για θυσία και για πόλεμο, η κοινωνία με όσο κουράγιο της έχει απομείνει ζητά να μην θρηνήσει ξανά κανέναν νεκρό.

5557708

Αφού τους έβαλαν σε «παλιά αεροπλάνα που βγάζουν βλάβες» – όπως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχολιάσει – τώρα μιλούν για ήρωες που θυσιάστηκαν στον πόλεμο(;) με τις φωτιές.

Ολόκληρη η χώρα πενθεί και ρωτά «γιατί» συγκλονισμένη με τον θάνατο των δύο  πιλότων, του Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς και η κυβέρνηση είναι λες και βρήκε ευκαιρία να σφυρηλατήσει καλύτερα το νέο αφήγημα «είμαστε σε πόλεμο με τις φωτιές».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξάλλου μίλησε για θυσίες και έκλεισε τη δήλωση του για τον θάνατο των πιλότων με τη χαρακτηριστική φράση: «Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης»

“Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους.

Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης”, αναφέρει αναλυτικά στη δήλωση του ο Κ. Μητσοτάκης.

Κόντρα σε αυτή τη ρητορική στέκει η κοινωνία που με σφιγμένο στομάχι ζητά μόνο ένα πράγμα: Καμία άλλη θυσία, όχι άλλους ήρωες, να μην θρηνήσουμε ξανά κανέναν νεκρό».

Προκλητικός ο Άδωνης Γεωργιάδης για τους VIP στον «Ευαγγελισμό»: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα

adonis1

Προκλητικός ο Άδωνης Γεωργιάδης για τους VIP στον «Ευαγγελισμό»: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα

Να δικαιολογήσει την πρωτοφανή απόφαση για περίθαλψη κατά «απόλυτη προτεραιότητα» στον «Ευαγγελισμό», των VIP επισκεπτών…

Δημήτρης Σταρόβας: Σε σταθερή κατάσταση στη νευρολογική κλινική μετά το εγκεφαλικό

Σταρόβας

Δημήτρης Σταρόβας: Σε σταθερή κατάσταση στη νευρολογική κλινική μετά το εγκεφαλικό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 61χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος νοσηλεύεται στην νευρολογική κλινική του…