Κρυπτονομίσματα: Ιστορική απάτη από δύο αδέρφια – «Έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα της τεχνολογίας blockchain», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams

ethereum crypto

Οι δύο νέοι, με σπουδές μαθηματικών και πληροφορικής στο ΜΙΤ, «έσπασαν» για πρώτη φορά την τεχνολογία blockchain στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του Ethereum, προκειμένου να αποσπάσουν «μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» το ποσό σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς εισαγγελείς, οι δύο δράστες χρησιμοποίησαν «εξαιρετικά εξειδικευμένες δεξιότητες» που έμαθαν σε «ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο» για να «σπάσουν» τη διαδικασία που έχουν πλατφόρμες όπως το Ethereum για την επικύρωση συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Πρόσθεσαν ότι πράκτορες από την αμερικανική εφορία (IRS) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση του «πρώτου στο είδος του συστήματος απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Πώς σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση

«Οι αδελφοί Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου που σχεδίαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι αδελφοί Peraire-Bueno «σχεδίασαν και εκτέλεσαν προσεκτικά» την επίθεση, ξεκινώντας κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2022, δημιουργώντας ένα σχέδιο τεσσάρων βημάτων: 1) Το δόλωμα, 2) Το «ξεκλείδωμα» του μπλοκ, 3) την αναζήτηση και 4) την αναπαραγωγή-διάδοδη.

Τα αδέρφια φέρεται να έκλεψαν εμπόρους Ethereum αποκτώντας δολίως πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές, και στη συνέχεια άλλαξαν τις συναλλαγές για να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους. Η διαδικασία χρειάστηκε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να εκτελεστεί.

Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με έναν εκπρόσωπο του Ethereum, σύμφωνα με τους αξιωματούχους τα αδέρφια αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα κεφάλαια, και έλαβαν μέτρα για να ξεπλύνουν και να κρύψουν τα κλεμμένα κέρδη τους.

«Το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams σε δήλωση την Τετάρτη, αναφερόμενος στο δημόσιο βιβλίο που καταγράφει τις πληρωμές με κρυπτογράφηση.

Οι εισαγγελείς σημειώνουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια «καινοφανής» μορφή απάτης υποβάλλεται σε ποινικές διώξεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκπληξη σε νέα δημοσκόπηση: Το ερώτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτος και η ΝΔ… τρίτη (video)

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι σε Άδωνι: «Σιγοτραγουδάω το τραγούδι του Ισραήλ, αριστούργημα»

Ο Πορτοσάλτε «ξαναχτυπά»: «Έχει κι ένα όριο να λέμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι σαν τη συγγνώμη του Μητσοτάκη» (video)

Σοκ στη Λαμία: Μαζική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα – Ξεσπούν οι γονείς τους

 

Τραγωδία με μετανάστες στη Σύμη: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από την σύγκρουση ακυβέρνητου ταχύπλοου

metanastes

Τραγωδία με μετανάστες στη Σύμη: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από την σύγκρουση ακυβέρνητου ταχύπλοου

Από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ενώ όπως προέκυψε από την…

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από νεαρούς επιχειρηματίας στο Αγρίνιο επειδή δεν τους άρεσε το φαγητό

astynomia sxoleio

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από νεαρούς επιχειρηματίας στο Αγρίνιο επειδή δεν τους άρεσε το φαγητό

Ένας 52χρονος επιχειρηματίας έπεσε θύμα επίθεσης από τρεις άγνωστους άνδρες στο Παναιτώλιο Αγρινίου