Newsroom

Newsroom

Ο Βρούτσης "διαλύει" το ΕΣΠΑ

Με πρόσχημα κι εφαλτήριο την περίφημη «αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα», ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μαζί με τη γενική γραμματέα…

vroutsis

Με πρόσχημα κι εφαλτήριο την περίφημη «αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα», ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μαζί με τη γενική γραμματέα του υπουργείου του Άννα Στρατινάκη διαλύουν τις Ειδικές Υπηρεσίες και το ΕΣΠΑ, προβαίνοντας σε αιφνιδιαστικές κινήσεις. Όπως καταγγέλλουν, τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση προχωρά:

• στη μείωση κατά 47% των θέσεων εργασίας και τη συνεπαγόμενη συρρίκνωση των Ειδικών Υπηρεσιών, επιλογές τελείως αυθαίρετες αφού αγνοούν τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και τις υπάρχουσες αλλά και μελλοντικές επιχειρησιακές ανάγκες του ΕΣΠΑ.

• Στην κατάργηση της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Ειδικών Υπηρεσιών στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου ή σε ιδιώτες.

• Σε μαζικές άρσεις ή μη ανανεώσεις αποσπάσεων υπαλλήλων προερχόμενων από τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου.

• Στην «εκπαραθύρωση» Προϊσταμένων Υπηρεσιών και Τμημάτων χωρίς καμιά αιτιολογία και στην επιχείρηση αντικατάστασής τους «εν μία νυκτί» μέσω «προσωπικών χειρισμών» και αδιαφανών διαδικασιών εκτός του συστήματος ανοικτών – δημόσιων προσκλήσεων που ακολουθεί το Δημόσιο για την κάλυψη θέσεων.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…