Newsroom

Newsroom

Ο βασικός αντίπαλος της Μέρκελ στην Ελλάδα

Θα μπορούσε ποτέ μία επίσκεψη γερμανού πολιτικού προσώπου να κάνει τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να βγάζει σπυράκια; Η απάντηση…

Θα μπορούσε ποτέ μία επίσκεψη γερμανού πολιτικού προσώπου να κάνει τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να βγάζει σπυράκια; Η απάντηση είναι ναι, ειδικά όταν πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και βασικό της αντίπαλο στις εκλογές Πέερ Στάινμπρουκ.

Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, βρίσκεται στη χώρα μας στα πλαίσια της ευρωπαϊκής του περιοδείας και έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στάινμπρουκ και Παπούλιας

Ο κ. Στάινμπρουκ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Παπούλια, ο κ. Στάινμπρουκ εξέφρασε την πρόθεσή του να απευθύνει έκκληση ώστε να υπάρξει αλληλεγγύη προς τους Έλληνες, τονίζοντας πως «η αλληλεγγύη είναι κάτι που αξίζει ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα ο κ. Στάινμπρουκ έκανε λόγο για ανάπτυξη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τη γερμανίδα καγκελάριο και τις πολιτικές λιτότητας που υιοθετεί.

«Η εμπιστοσύνη είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος, ο οποίος χρειάζεται για να υπάρξει ανάπτυξη, για να υπάρξουν επενδύσεις και για να μπορέσει ακριβώς να καταπολεμηθεί η ανεργία και ιδίως η ανεργία των νέων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις αντοχής.

«Δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις αντοχής στον ελληνικό λαό και αν θέλουμε να του επιβάλουμε άλλα μέτρα πρέπει να αλλάξουμε λαό», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Επώδυνα τα μέτρα

Αμέσως μετά ο υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας συναντηθηκε με τον κ. Βενιζέλο, όπου και επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, καθώς επίσης και ότι τα μέτρα που επιβάλλονται είναι ιδιαίτερα επώδυνα για μισθωτούς και συνταξιούχους, «οι οποίοι χάνουν το 30% με 40% των εισοδημάτων τους».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σημείωσε ότι «δεν μπορεί να επιβάλει κανείς στην Ελλάδα μέτρα, τα οποία ο ίδιος δεν θα ήθελε να επιβάλει ή δεν θα μπορούσε να επιβάλει στο λαό του» και τόνισε ότι η παγίωση του προϋπολογισμού, η λιτότητα δεν επιφέρει αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ανάπτυξη». Με τις αιχμές κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κα. Μέρκελ να είναι σαφείς.

Μάλιστα ο κ. Σταίνμπρουκ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της συνοχής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και υπογράμμισε ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και σε διοικητικό επίπεδο προκειμένου να μπορέσει να δεχτεί και να αξιοποιήσει τις επενδύσεις και τη βοήθεια που της δίδεται από το εξωτερικό».

Αλληλευγγύη στην Ελλάδα

Νωρίτερα ο υποψήφιος Καγκελάριος με το SPD συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο κέντρο αλληλοβοήθειας του Δήμου προκειμένου να δει στην πράξη πως αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι πολίτες την κρίση.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, με το Δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Καμίνης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η κρίση που ζούνε συγκεκριμένες χώρες της ευρωζώνης κλιμακώνεται και θίγει την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Συχνά λέω στη Γερμανία πως ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία όπου η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 50% δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο αυτές τις χώρες αλλά κάτι που μπορεί πολύ γρήγορα να αγγίξει και τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δείξουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη ακόμα και αν κοστίσει περισσότερο».

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…