Ο Τσίπρας ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για τον Καμμένο προκειμένου να είναι "παρών"

Την αναβολή της συζήτησης της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για το ζήτημα της πώλησης πολεμικού υλικού στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε ο πρωθυπουργός με επιστολή του στον Νίκο Βούτση. Στις 15:00 η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συζήτηση του αιτήματος.

5a1575f31dc524fd6a8b45d4

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, που την Πέμπτη θα βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στη Γαλλία προκειμένου να βραβευτεί από το Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για να αναβληθεί η συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ με θέμα: «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

Το τελευταίο διάστημα θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει

από την αξιωματική αντιπολίτευση η εν λόγω συμφωνία, με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητά απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το ρόλο του φερόμενου μεσάζοντα της συμφωνίας. 

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προσδίδει ιδιαίτερη πολιτική σημειολογία, καθώς ο πρωθυπουργός ανάγει αυτομάτως τη συζήτηση σε ζήτημα υψηλού πολιτικού ενδιαφέροντος. 

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, στις 15:00 θα διεξαχθεί διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του πρωθυπουργού και να οριστεί η νέα ημερομηνία της συζήτησης.

Η Επίκαιρη Επερώτηση της ΝΔ:

Η επιστολή του πρωθυπουργού

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.