Newsroom

Newsroom

Ο Τσίπρας πήρε αποστάσεις από τη γελοιογραφία Σόιμπλε (διαβάστε tweet)

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό «Stern» πως δεν τον εκφράζει η γελοιογραφία της «Αυγής» με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

soible 10

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό «Stern» πως δεν τον εκφράζει η γελοιογραφία της «Αυγής» με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ντυμένο με στολή της Βέρμαχτ.

Όπως ανέφερε στο twitter ο εκδότης του περιοδικού Αντρέας Πέτσολντ, ο έλληνας πρωθυπουργός πήρε θέση για το ζήτημα, το οποίο έχει τύχει εκτενούς αναφοράς και στη Γερμανία.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε το σεβασμό του στην καλλιτεχνική ελευθερία, αλλά χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σκίτσο «ατυχές». «Δεν το συμμερίζομαι», τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γέγκερ είχε υποστηρίξει πως το επίμαχο σκίτσο είναι απεχθές κι ο σκιτσογράφος του θα έπρεπε να ντρέπεται. «Ναι, υπάρχει ελευθερία έκφρασης κι αυτήν επικαλούμαι κι εγώ για τον εαυτό μου», είχε δηλώσει ο κ. Γέγκερ.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…