O Tσίπρας απάντησε στον Μητσοτάκη με «ατομική ευθύνη» γιατί… η ζωή κύκλους κάνει

Για ποιο λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικαλέστηκε την περιβόητη ατομική ευθύνη στη σημερινή συζήτηση στη βουλή

5710015

Με το πτηνό στρουθοκάμηλο, «που όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει, βάζει το κεφάλι στην άμμο και νομίζει ότι έτσι δε το βλέπουν οι υπόλοιποι, επειδή δε τους βλέπει αυτό», παραλλήλισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή, «που έσπευσε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής, να βάλει τη συζήτηση σήμερα, ημέρα της Συνόδου Κορυφής, για να κρυφτεί, για να μην είναι στο κοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις».

Μιλώντας στην Ολομέλεια για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ενώ ιδαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο διαχρονικά, κυβερνητικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης.

«Η υπόθεση δεν θα κλείσει με το τέλος της Εξεταστικής-παρωδίας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζοντας επικαλέστηκε την ατομική ευθύνη για να «υποσχεθεί» στον πρωθυπουργό πως… «οι δημοκρατικές δυνάμεις δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Γιατί αν χαριστούμε, τότε θα είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα».

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η υπόθεση δεν θα κλείσει με το τέλος της «Εξεταστικής-παρωδίας» και πως η συνέχεια θα δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην Επιτροπή PEGA που θα έρθει στην Αθήνα -«ας μην πάει μην πάει ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει, απόδειξη της ενοχής του θα είναι για μια ακόμη φορά»- και στη δικαιοσύνη», προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει μόνο γενική πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η περιβόητη ατομική ευθύνη» και συγκεκριμένα «η ατομική ευθύνη του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, του πρωθυπουργού των υποκλοπών, του κυβερνήτη των κοριών, που κρύφτηκε και κρύβεται όταν έρχεται η ώρα να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του».

Ομιλία στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.