Newsroom

Newsroom

Ο Τσιόδρας «αδειάζει» την Κεραμέως και παίρνει αποστάσεις από τη στοχοποίηση των μαθητών

Η υπουργός Παιδείας με ύφος τιμωρού δείχνει με το δάχτυλο τους μικρούς μαθητές, ενώ ο καθηγητής κάνει λόγο για τον εκπαιδευτικό ρόλο της μάσκας.

5058697

Αίσθηση έχει προκαλέσει η χθεσινή επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο καθηγητής προέβη σε ένα ηχηρό «άδειασμα» της κυβερνητικής γραμμής που θέλει του μαθητές των σχολείων ως τους νέους υπαίτιους για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε σαφείς αποστάσεις από το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές που δεν φοράνε μάσκα θα παίρνουν απουσία. 

Κατά του τιμωρητικού χαρακτήρα του μέτρου τάχθηκε ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον SARS-CoV-2 , τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα παιδιά βασίζονται στην επιβράβευση, οφείλουμε να τους τη δώσουμε όταν χρησιμοποιούν τη μάσκα, δεν προβάλλουμε στα παιδιά το άγχος το δικό μας, τη μικροβιοφοβία μας ή τον πανικό μας».

Ο λοιμωξιολόγος παραδέχτηκε επιπλέον πως η χρήση μάσκας σε μικρά παιδιά είναι μια δύσκολη υπόθεση, γι’ αυτό κάλεσε τους γονείς να ξεκινήσουν από τώρα να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στη χρήση της και να μην περιμένουν την έναρξη της σχολικής χρόνιας.

Τα παιδιά, όπως εξήγησε, θα μιμηθούν τους γονείς τους, οπότε από αυτούς θα πρέπει να ξεκινά η σωστή χρήση της μάσκας.«Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δίνουν δυνατότητα για ένα μικρό διάλειμμα από τη χρήση μάσκας» στα παιδιά, εξήγησε, και πρόσθεσε ότι τα παιδιά θα πρέπει να κατανοήσουν γιατί πρέπει να φορούν τη μάσκα.

Από την άλλη, σήμερα το πρωί  η Νίκη Καραμέως μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι «η πολιτεία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική “κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα”.

“Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε»,  σημείωσε η υπουργός Παιδείας

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη