Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει War Room και ψηφιακό σύστημα για να συλλέγει σε real time τα εκλογικά αποτελέσματα – Αποκλειστικές φωτογραφίες

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα καταμέτρησης του ΣΥΡΙΖΑ - Εικόνες από το εσωτερικό της πλατφόρμας που θα «βλέπει» ο χρήστης

5694197

Τον δικό του σύγχρονο ψηφιακό μηχανισμό για την καταμέτρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε real – time έχει ήδη στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., με βασικό στόχο να λάβει άμεσα ενημέρωση η Κουμουνδούρου για την πορεία της διαδικασίας αλλά και τη διασφάλιση του αδιάβλητου της συνολικής διαδικασίας των εκλογών.

Το documentonews.gr σας παρουσιάζει για πρώτη φορά το εσωτερικό του σύγχρονου ψηφιακού σύγχρονου συστήματος που σχεδιάστηκε με στόχο την απλότητα για τον χρήστη/ εκλογικό αντιπρόσωπο, την ευκολία αλλά και την αμεσότητα.

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα καταμέτρησης του ΣΥΡΙΖΑ

Βασικός σκοπός της εφαρμογής είναι η συλλογή των αποτελεσμάτων της καταμέτρησης των ψήφων ανά εκλογικό τμήμα, και η έγκαιρη παρουσίαση τους. Η συλλογή των αποτελεσμάτων θα γίνεται από τον εκλογικό αντιπρόσωπο που θα έχει ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανά εκλογικό τμήμα.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι απαιτούνται 22.000 άνθρωποι, οι οποίοι θα είναι παρών στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων και θα σπεύσουν να συμπληρώσουν τη φόρμα ώστε να στείλουν τα τελικά αποτελέσματα κεντρικά στη Κουμουνδούρου.

Να σημειωθεί, ότι η συλλογή των αποτελεσμάτων θα γίνεται γίνεται από μια 15μελή ομάδα έμπειρων στελεχών που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Κουμουνδούρου, με επικεφαλής τον Κώστα Πουλάκη, ενώ σε «θέσεις μάχης» θα βρίσκονται και οι τεχνικοί της εταιρείας πληροφοριακών συστημάτων προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η πλατφόρμα θα αντέξει να αντεπεξέλθει για το έργο που σχεδιάστηκε. Να συλλέγει, δηλαδή, σε real time αποτελέσματα από τα -περίπου- 22.000 εκλογικά τμήματα της Επικράτειας.

Η άμεση αποστολή των αποτελεσμάτων πιθανό να επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει συγκεντρώσει πανελλαδική εικόνα πολύ πριν ανακοινωθούν τα exit polls. Φυσικά και η διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων δεν θα έρθει να αντικαταστήσει τα αποτελέσματα που συλλέγουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Θα είναι ανεξάρτητη και συμπληρωματική στην επίσημη διαδικασία που ορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τι θα βλέπει ο εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες του documentonews.gr αναφέρουν ότι η σύγχρονη πλατφόρμα σχεδιάστηκε εξαρχής για να είναι εύκολη στη χρήση για τους εκλογικούς αντιπροσώπους.

Οι προϋποθέσεις για τη σύνδεση είναι εξαιρετικά απλές: Απαιτείται λογαριασμός σε ένα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email account) και φυσικά μία ηλεκτρονική συσκευή (κινητό, ταμπλέτα, προσωπικός υπολογιστής).

syriza1 1

Αφού ο εκλογικός αντιπρόσωπος εισέλθει στην πλατφόρμα βάζοντας τα στοιχεία του θα δει την παρακάτω εικόνα.

syriza 2

Σε αυτό το στάδιο ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει τις ψήφους που έλαβε το κάθε κόμμα ξεχωριστά, ενώ, όπως φαίνεται, η εφαρμογή δεν επιτρέπει σε συλλογή εικόνας για τους σταυρούς που συγκέντρωσε κάθε υποψήφιος ξεχωριστά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχετικό παράδειγμα:

syriza 3

syriza4 1

Σε αυτό το σημείο τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έχουν εισαχθεί στην πλατφόρμα έχουν φτάσει ήδη στην Κουμουνδούρου, η οποία σταδιακά έχει ξεκινήσει να συλλέγει πανελλαδική εικόνα.

To War Room της Κουμουνδούρου θα συλλέγει και θα αναλύει

Το έργο της 15μελους έμπειρης ομάδας με επικεφαλής τους, Κώστα Πουλάκη, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, δεν θα εξαντλείται μονάχα στη συλλογή της πανελλαδικής εικόνας. Πληροφορίες του documentonews.gr αναφέρουν ότι τα έμπειρα στελέχη έχουν ήδη «φορτώσει» στο σύστημα τα εκλογικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης του 2019.

Και ποιος ο λόγος; Πέραν της διασφάλισης του αδιάβλητου της συνολικής διαδικασίας των εκλογών, η Κουμουνδούρου θα είναι σε θέση να κάνει σε real time τις συγκρίσεις ανά εκλογικές περιφέρειας μεταξύ των αποτελεσμάτων του 2019 και του 2023.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γνωρίζει σε άμεσο χρόνο και πιθανόν ακόμα και πριν τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών τις επιδόσεις ακόμα και σε κρίσιμες περιφέρειες που μπορούν να «ξεκλειδώσουν» την πρωτιά στις εθνικές εκλογές.

Φυσικά και οι πηγές του documentonews.gr δεν αφήνουν καμία αιχμή και ξεκαθαρίζουν ότι δεν υφίσταται έλλειμμα εμπιστοσύνης στη διαδικασία που «τρέχει» το υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, δεν θέλουν τίποτα να αφεθεί στην «τύχη» του.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως