Newsroom

Newsroom

Ο Στάθης Ψάλτης αφηγείται – Πως έγινα ηθοποιός

Ένας ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, νικημένος από τον καρκίνο. Μας δίδαξε το γέλιο, τα στραβά της εποχής, συνέδεσε το όνομα του με μία ολόκληρη δεκαετία. Σήμερα ο κόσμος του θεάτρου και της τέχνης θρηνεί για μία ακόμα μεγάλη απουσία.

58fa2b9e1dc5243a448b456c

Ο Στάθης Ψάλτης είχε καταγωγή από το Φανάρι της Πόλης. Πήγε σχολείο στο Βέλο Κορινθίας και στα 11 του χρόνια έφτασε στην Αθήνα και έζησε στο Αιγάλεω. 

Ο φίλος του και συνάδελφος του Κώστας Αθανασόπουλος, ήταν ο άνθρωπος που τον προέτρεψε να ασχοληθεί με την ηθοποιία και έτσι γράφτηκε στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. 

Πως αποφάσισε να γίνει ηθοποιός; Ο ίδιος περιγράφει σε παλαιότερη συνέντευξη στην εφημερίδα News το 2013: 

“Στο τέλος του σχολείου, ο Κώστας Αθανασόπουλος με πήρε κυριολεκτικά από το χέρι και με πήγε στην οντισιόν του «Εθνικού Θεάτρου» όπου έψαχναν τότε για ταλέντα. Εγώ βέβαια είχα άλλα σχέδια, ήθελα να γίνω ψυχολόγος. Με γοήτευε αυτός ο κλάδος και είχα διαβάσει χιλιάδες βιβλία. Ωστόσο, ο Κώστας με «τράβηξε» μέχρι τα σκαλιά του «Εθνικού» στην Αγίου Κωνσταντίνου, μια μόλις μέρα πριν τις εξετάσεις. Εκείνος με πήγε και στο παράρτημα του «Εθνικού Θεάτρου», στη Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη, όπου εκεί ήταν η Αρώνη, ο Κωτσόπουλος, η Χατζηαργύρη κ.ά. Εκεί, μου έδωσαν ένα κομμάτι του Τένεσι Ουίλιαμς από το «Γλυκό πουλί της νιότης».

Το διάβασα, το έμαθα, το έπαιξα. Τότε με ρώτησε ο Μιχαηλίδης αν γνώριζα το έργο. Του απάντησα όχι, όπως και στις επόμενες ερωτήσεις που μου έκανε για τον συγγραφέα αλλά και τον ήρωα που μόλις είχα υποδυθεί. Έτσι ένιωσα και έτσι έπαιξα. Δίνω, λοιπόν, μετά εξετάσεις και περνάω πρώτος στα ταλέντα. Έπειτα σπούδασα και ξεκίνησα την πορεία μου”.

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…