Newsroom

Newsroom

Ο Σταθάκης απορρίπτει τα περί ανατροπής της κυβερνητικής θέσης για το χρέος

O υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απορρίπτει ως «εκτός τόπου και χρόνου» τα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος», με αφορμή την αναφορά του στο ζήτημα του χρέους σε ομιλία του στο Βερολίνο.

570411eb1dc5246d5c8b47e1

Από το Βερολίνο, ο υπουργός σημείωσε ότι «με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας, διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα».

Στην ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups», είχε πει: «Η βασική ιδέα, επαναλαμβάνω, είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, να έχει ολοκληρωθεί το μεγάλο ποσοστό των δημοσιονομικών και των άλλων μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ώστε να επιτραπεί να υπάρξει χώρος για το άλλο μέρος της συμφωνίας, που έχει να κάνει με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους. Επαναλαμβάνω ότι το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022 μετά τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, όμως, μια μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους μετά το 2022 απαιτεί έναν νέο γύρο συζητήσεων, κάτι που επίσης βρίσκεται στην άμεση ατζέντα». 

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…