Ο Σόιμπλε αυτο-αναιρείται: "Ποτέ δεν απείλησα την Ελλάδα με Grexit"

Στροφή ...180 μοιρών έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Αρχικά δήλωσε ότι δεν απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωζώνη. Ωστόσο εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά πιστός στη σκληρή γραμμή για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων παρόλο που επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

58136bb41dc524cc738b4621

Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές  (για Grexit)” είπε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin, ενώ στη συνέχεια αναίρεσε αυτό που μόλις είπε, προσθέτοντας: “Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα”.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε επίσης: “Είμαι πεπεισμένος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”. και πρόσθεσε ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. “Θεωρώ πως ναι” απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημείωσε εξάλλου πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων. “Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες”.

Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο ARD: “Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος”.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…