Newsroom

Newsroom

Ο Σαμαράς του ΕΝΦΙΑ, μίλησε για φοροελαφρύνσεις και ανακούφιση

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ματαιότητα κάθε συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο…

2165614

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ματαιότητα κάθε συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνς στην κυβέρνηση. «Συνέβη σήμερα το πρωτοφανές, χωρίς ντροπή να βαφτίσει (σ.σ. ο Τσίπρας) ΣΥΡΙΖΑ όποιον βουλευτή δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ» είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.

Με το γνωστό του ύφος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρας, ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας, ξεχνώντας ότι πριν από λίγες ημέρες την έθεσε σε κίνδυνο –σύμφωνα με το σκεπτικό του- ο βουλευτής του κόμματος του, Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι σε περίπτωση κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες.

«Παλεύω κάθε μέρα σε χίλια μέτωπα για την Ελλάδα, όχι για να κάνω το κομμάτι μου» ανέφερε ο πρωθυπουργός κοιτάζοντας και πάλι προς τα έδρανα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, και κατηγόρησε –κατά την προσφιλή του συνήθεια- τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενσυνείδητα δημιουργεί εντυπώσεις για την Ελλάδα στους ξένους, γεγονός που θα κάνει κακό στην Οικονομία της χώρας.

«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, άρχισε η ανάπτυξη. Η ανεργία πέφτει τους τελευταίους πέντε μήνες» είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «Κασσάνδρα» που κάνει δυσοίωνες προβλέψεις που όμως πέφτουν έξω, ενώ επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο. Υποστήριξε παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο κι ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη νέου αναγκαστικού δανεισμού.

Μίλησε παράλληλα για ανάγκη «ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων οι οποίες είναι βέβαιο πως θα συνεχιστούν». «Θα πρόκειται περί μεταρρυθμίσεων που εμείς προτείνουμε», είπε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι φοροελαφρύνσεις και η ανακούφιση ήδη έχουν αρχίσει, ξεχνώντας προφανώς τον ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνησή του εφηύρε, ενώ διέψευσε ότι θα υπάρξουν νέοι φόροι το 2015 αφού τα έσοδα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έρθουν λόγω της ανάπτυξης.

Μιλώντας για τραπεζικό σύστημα που τόσες φορές έχει σώσει ο έλληνας φορολογούμενος, ο πρωθυπουργός είπε ότι «προστατεύουμε τις καταθέσεις». «Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι σε όσους ήταν συνεπείς» ανέφερε και ανακοίνωσε την απόφασή του να καταργηθεί η προσωποκράτηση για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν της οφειλές, ενώ μίλησε για αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη από 72 έως 100.

Σχολιάζοντας της οικονομικές προτάσεις της αντιπολίτευσης, μίλησε για κραυγές, αδιέξοδα, υπονόμευση της οικονομίας, αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση κ.ά. δεν απάντησε όμως επί της ουσίας στα όσα νωρίτερα είπε ο κ. Τσίπρας. Κατηγόρησε πάντως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει πρόγραμμα αλλά αντιθέτως «παντελή έλλειψη σοβαρότητας». «Φαντασιώνονται ότι θα κυβερνήσουν, αλλά δεν μπορούν δουν τις συνέπειες αυτών που λένε» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι αυτό που παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν είναι πρόγραμμα, αλλά λίστα γάμου».

Ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κυβέρνηση και σε μια προκλητική δήλωση, είπε ότι το πεζοδρόμιο, εννοώντας προφανώς τις αντιδράσεις του κόσμου, ματαίωνε τις μεταρρυθμίσεις. «Ήταν το πεζοδρόμιο που ματαίωνε τις μεταρρυθμίσεις. Κι εκείνοι που πρωτοστατούσαν είναι εκείνοι που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της τρομολαγνικής τακτικής που πιστά ακολουθεί ο πρωθυπουργός είπε, ανάμεσα στ’ αλλά, ότι μια αύξηση του κατώτατου μισθού στην παρούσα φάση θα σήμαινε αύξηση της ανεργίας και κλείσιμο επιχειρήσεων που τώρα βρίσκονται στο όριο και συνέχισε λέγοντας ότι «κάναμε μεταρρυθμίσεις που φαίνονταν απίστευτες», ευχαριστώντας «όσους στήριξαν την προσπάθεια ανόρθωσης του τόπου» και υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα ολοκληρώσει το έργο της το 2016. 

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς είπε, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος νωρίτερα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη θέση της Ελλάδας στον εξωτερικό και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία, στοχοποιώντας κόσμο. Σε μια πρωτοφανή ενέργεια μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε δήλωση στήριξης στον Γιάννη Πρετεντέρη, επειδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχου σε εκπομπές του. «Δεν έχετε δικαίωμα να στιγματίζετε ανθρώπους για τη στάση τους» είπε αναφερόμενος και στον εαυτό του, αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλα κυβερνητικά στελέχη. 

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…