Newsroom

Newsroom

"Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν Είναι Νεκροί" – Κερδίστε Προσκλήσεις

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν, με τα αστεία ονόματα και τις αθώες φυσιογνωμίες, είναι φίλοι και συμφοιτητές του Άμλετ. Ζουν στην…

o rozengkrantz kai o gkilnterstern einai nekroi

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν, με τα αστεία ονόματα και τις αθώες φυσιογνωμίες, είναι φίλοι και συμφοιτητές του Άμλετ. Ζουν στην αυλή του Κλαύδιου, του πατριού και θείου του Άμλετ, που σφετερίζεται το θρόνο της Δανιμαρκίας. Ο Κλαύδιος τους καλεί να συνοδέψουν τον Άμλετ στην Αγγλία και να μεταφέρουν μαζί τους ένα κλειστό γράμμα, με το οποίο απαιτείται από τον βασιλιά της Αγγλίας η εκτέλεσή του. Ο Άμλετ αντικαθιστά το γράμμα με ένα νέο, με το οποίο ζητάει από τον Άγγλο βασιλιά να εκτελεστούν εκείνοι. Μέρες μετά, ο πρέσβης από την Αγγλία καταφτάνει στο παλάτι για να ανακοινώσει: «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί».

Αυτή είναι η σχεδόν ασήμαντη ιστορία δύο ασήμαντων υπο-ηρώων, που βρέθηκαν να μετεωρίζονται στο σύμπαν τραγικών ηρώων. Ο Τομ Στόπαρντ γράφει εκ νέου την ιστορία του Άμλετ, ρίχνοντας τους προβολείς στο ταξίδι γνώσης αυτών των δύο ελασσόνων χαρακτήρων του σαιξπηρικού έργου: ένα ταξίδι γνώσης στη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσουν το αποτρόπαιο πρόσωπο της εξουσίας, το ηδυπαθές του έρωτα, το ερευνητικό του θεάτρου, το τρυφερό της φιλίας και το αδυσώπητο του θανάτου.

Το αριστούργημα του σπουδαίου Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Τομ Στόπαρντ «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν Είναι Νεκροί» παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ, κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς, Διανομή: Γεράσιμος Γεννατάς (Γκίλντενστερν), Γιώργος Παπαύλου (Ρόζενκραντζ), Θίασος: Θοδωρής Σκυφτούλης, Άννα Ελεφάντη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Το koutipandoras.gr προσφέρει στους αναγνώστες του δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση στις 22 Φεβρουαρίου στις 21:15 και για την παράσταση στις 24 Φεβρουαρίου στις 21:15. Στείλε μας email με τα στοιχεία σας στο [email protected] για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό.

Info: 

Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, 210 5138067      

 

 

 

 

 

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet