Newsroom

Newsroom

Ο Ρέντσι ρίχνει… χυλόπιτα στην τρόικα

Κατά μίας ενδεχόμενης παρέμβασης της τρόικας στην Ιταλία με στόχο την εξυγίανση της οικονομίας τάχθηκε εκ νέου ο Ιταλός πρωθυπουργός,…

matteo renzi

Κατά μίας ενδεχόμενης παρέμβασης της τρόικας στην Ιταλία με στόχο την εξυγίανση της οικονομίας τάχθηκε εκ νέου ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. 

Ο Ρέντσι δήλωσε ότι συμφωνεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι η Ιταλία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, «αλλά το πώς θα τις προωθήσουμε θα το αποφασίσω εγώ, όχι η τρόικα, ούτε η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει ο ίδιος στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, «διότι η Ιταλία δεν χρειάζεται άλλους να της εξηγήσουν τι να κάνει».

Ο Ρέντσι εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του «θα οδηγήσει την Ιταλία εκτός της οικονομικής κρίσης» και ότι η χώρα του «έχει λαμπρό μέλλον, τα δημοσιονομικά της είναι υπό έλεγχο, θα συνεχίσουμε να μειώνουμε τους φόρους, θα κάνουμε επαναστατικά πράγματα… Ούτε οι δικτάτορες δεν μπόρεσαν να πετύχουν πράγματα τόσο γρήγορα».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την ιταλική οικονομία, που έγιναν πιο έντονες την περασμένη Τετάρτη, όταν η χώρα μπήκε επίσημα σε ύφεση, καταγράφοντας για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης (-0,2%).

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…