Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι κατ' ιδίαν ενημερώσεις του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς μετά την επιστροφή του απ' το Νταβός.

5a6c9f381dc524ed508b46ea

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού Μεγάρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 40 λεπτά ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε δηλώσεις από τη Βουλή.

Στις 12.30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. 

Στις 13:30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Την ώρα που ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έφθανε στο σημείο η Φώφη Γεννηματά δεν είχε ολοκληρώσει την συνάντηση της με το Αλέξη Τσίπρα.

Στις 15.00 ο κ. Τσίπρας υποδέχτηκε τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη.

Λίγο μετά τις 17:30 πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμοιυ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.


Λεβέντης στον πρωθυπουργό: «Μην πάρεις επάνω σου αυτό το στίγμα που θα σε συνοδεύει για πάντα»

Στην αρχή της συνάντησης ο Βασίλης Λεβέντης ρώτησε τον πρωθυπουργό αν έλαβε την συγκατάθεση των υπόλοιπων αρχηγών γι αυτό που πάει να κάνει . Δεν έλαβα καμία συγκατάθεση, την ευλογία τους έλαβα, απάντησε ο πρωθυπουργός

Ο Λεβέντης ανέφερε πως είναι αντίθετος με την σύνθετη ονομασία επειδή περιέχει τον όρο Μακεδονία .«Θα δώσω την συγκατάθεσή μου σε άλλο όνομα» ανέφερε και όταν ο πρωθυπουργός τον ρώτησε ποιο όνομα ο κ. Λεβέντης απάντησε: « Σκόπια»

Μη δώσεις το όνομα Μακεδονία γιατί επάνω σ΄αυτό έχει χυθεί αίμα, είπε ο Λεβέντης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην πάρει επάνω του αυτό το στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα.


Θεοδωράκης: Σύνθετη ονομασία με μία λέξη στη σλαβική διάλεκτο

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το Ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος,

Εδώ που φτάσαμε πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι κερδίζουμε από μια λύση που να αντιμετωπίζει τον αλυτρωτισμό, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας φέρνει πολύ αργά αυτή τη συζήτηση.

Να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία που θα είναι μία λέξη, αμετάφραστη, στη σλαβική διάλεκτο έναντι όλων, η οποία θα είναι πολύ καλύτερη από την Βόρεια και Άνω Μακεδονία, ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας ωστόσο ότι κύριο θέμα παραμένουν οι διατάξεις του συντάγματος.

Είναι επικίνδυνο να υπάρχουν διαφορετικές γραμμές στη κυβέρνηση ανέφερε και χαρακτήρισε γελοίο και επικίνδυνο ο υπουργός Αμύνης να διαφοροποιείται διότι δίνει αφορμή για διάφορες ακραίες διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Το Ποτάμι είναι ενάντια σε όλα αυτά, τόνισε, ο επικεφαλής του Ποταμιού.


Κουτσούμπας: Κρατάμε μικρό καλάθι

«Κρατάμε μικρό καλάθι, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες με τις εξελίξεις συνολικά με τις γείτονες χώρες και με την πολιτική του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Δημήτρης Κουτσούμπας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου ενημερώθηκε για το Σκοπιανό από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως σχολίασε ερωτηθείς, δεν νομίζει ότι «υπάρχει πιθανότητα λύσης του Σκοπιανού».

Ο κ. Κουτσούμπας επανελέβαε τη σταθερή άποψη του ΚΚΕ ότι οποιαδήηποτε ονομασία δεν είναι απλά βαφτίσια, ούτε είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι ο αλυτρωτισμός.

«Αναφέραμε την αναγκαιότητα ότι άσχετα από τις καλές σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν, το κύριο ζήτημα είναι να μην εφησυχάζει ο λαός, εφόσον δεν προβλέπεται αλλαγή Συντάγματος» είπε και ζήτησε επαγρύπνηση.


Γεννηματά: Η διγλωσσία και οι ακραίες φωνές δυσκολεύουν τη διαπραγμάτευση

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι τόνισε και πάλι στον πρωθυπουργό «την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα της πΓΔΜ με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας».

Η κ. Γεννηματά εξήγησε γιατί χθες ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, «γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή -ως όφειλε και οφείλει- και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συναίνεση, ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησής του».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ότι «η διγλωσσία και οι ακραίες φωνές δυσκολεύουν τη διαπραγμάτευση και δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα».


Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας

Βολές κατά του προέδρου της Ν.Δ. από το Μέγαρο Μαξίμου για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη μετά την συνάντηση για το Σκοπιανό με τον πρωθυπουργό.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το χειρισμό του Μακεδονικού από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.

Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα.

Μητσοτάκης: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να διχάσει τους ‘Ελληνες και επανέλαβε ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Τον κατηγόρησε ότι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνηση προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά.

«Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν τη συναίνεση του κυβερνητικού του εταίρου» σχολίασε ο αρχηγός της ΝΔ και συνέχισε

«Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός» προειδοποίησε.

«Οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα δεν πείθουν. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύοντα τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει για άλλοθι, επέλεξε να βαδίσει μόνος του». 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…