Newsroom

Newsroom

Ο πρωτεργάτης των Αμερικανών Αγανακτισμένων μιλάει στο "Κουτί της Πανδώρας"

Το περασμένο Σάββατο το αγανακτισμένο πλήθος προσπέρασε το Δημαρχείο της Νέας Υόρκης και κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Είναι…

Το περασμένο Σάββατο το αγανακτισμένο πλήθος προσπέρασε το Δημαρχείο της Νέας Υόρκης και κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Είναι αυτή που ενώνει το νησί του Μανχάτταν με την υπόλοιπη Νέα Υόρκη. Κάποιοι από το πλήθος σταμάτησαν απότομα και άρχισαν να φωνάζουν αρχικά ξέπνοα και στη συνέχεια με όλη τους τη δύναμη: “σε ποιόν ανήκει αυτή η γέφυρα; Είναι δική μας! Κάντε κατάληψη της γέφυρας τώρα!”.

Η αστυνομία που μέχρι τότε ακολουθούσε τους διαμαρτυρόμενους Νεοϋρκέζους διακριτικά, προειδοποίησε τους μπροστάρηδες ότι αν δεν εγκαταλείψουν τη γέφυρα και συνεχίσουν να παρακωλύουν την κίνηση θα προβεί σε συλλήψεις. Το πλήθος αγνόησε τις προειδοποιήσεις και συνέχισε να φωνάζει συνθήματα. Παράλληλα, οι χώροι κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Twitter και το Facebook, κατακλύστηκαν με σχόλια και διηγήσεις των αγανακτισμένων. Η Mairy Whitehouse έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό: «τίποτα δεν είναι σχεδιασμένο. Δεν χρειάσθηκε καν να παρακινήσει ο ένας τον άλλο. Απλά συνέβη». Ο Justin Adkins είναι ένας από τους πρωτεργάτες του κινήματος. Μιλάει αποκλειστικά στο «Κουτί της Πανδώρας» για το κίνημα των αγανακτισμένων της Αμερικής και το μέλλον του.

Κ.Π. Πιστεύεις ότι η κίνηση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πολιτικό κίνημα;

– Ναι θέλω να πιστεύω ότι η κατάληψη που κάναμε στην πλατεία Liberty και στη γέφυρα είναι μόνο η αρχή. Πολίτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη έχουν συνειδητοποιήσει πια ότι το πολιτικο-κοινωνικό σύστημα είναι σαθρό. Αυτή είναι η πρώτη φάση στην οποία δοκιμάζουμε απλά τα όρια και τις αντοχές μας. Μαθαίνουμε πώς να εκφραζόμαστε και να ορθώνουμε το ανάστημα μας, πώς να οργανωθούμε και πώς να περάσουμε το μήνυμα μας προς τα έξω. Ο κόσμος φεύγει από μια πορεία, έχοντας μάθει τη δύναμη του και είναι έτοιμος να παρακινήσει και άλλους από το ευρύτερο περιβάλλον του.

Κ.Π. Γνωρίζεις τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Έχεις υπόψη σου τους Έλληνες αγανακτισμένους;

– Φυσικά! Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχει συμβεί είναι ότι οι αγανακτισμένοι έχουν πλημυρίσει όλο τον πλανήτη. Ο κόσμος έχει ενωθεί και λέει με μία φωνή «Αρκετά ως εδώ». Θέλω να εκφράσω το θαυμασμό και τη συμπαράσταση μου στον ελληνικό λαό και ειδικά αυτούς που συνεχίζουν να μάχονται.

Κ.Π. Γνωρίζω ότι πρίν από λίγες ημέρες πέσατε και θύμα αστυνομικής βίας.

– Ναί. Έχω ήδη κάνει μήνυση. Μου φέρθηκαν απάνθρωπα. Πρέπει η αστυνομία να διαμορφώσει ένα πρωτόκολλο για το πώς πρέπει να φέρονται οι αστυνομικοί στους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Μίλησα δημόσια για την περιπέτεια μου, ώστε να μην περάσει κανεις αυτά που πέρασα εγώ.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως