ΓΛ

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο Χάρης Θεοχάρης

«Θεοχάρης, στον πίνακα».

Μητσοτάκης θεοχάρης

Κάπως έτσι, σαν αιφνιδιαστική εξέταση δασκάλου στο δηµοτικό, έχουν αρχίσει να µοιάζουν αυτές οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στους υπουργούς του. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Τουρισµού. Μια φορά ο Χάρης Θεοχάρης δεν πιάστηκε αδιάβαστος. ∆εν ξέρω πώς ήταν ως µαθητής, αλλά οι σπουδές και η καριέρα του υποδηλώνουν ότι ήξερε κάθε µέρα το «µάθηµα». Μελετηµένος, σωστός και µε όλα τα βιβλία του στη σάκα. Οτιδήποτε διαφορετικό θα µου έκανε µεγάλη εντύπωση. Το µόνο βέβαιο από τη συνάντησή τους, πάντως, είναι πως εξέπεµπε µεγάλη αισιοδοξία.

Σύµφωνα µε τον Χάρη Θεοχάρη, δεν συζήτησαν τι θα γίνει τον επόµενο µήνα, τον επόµενο χρόνο ή µέσα στην κυβερνητική θητεία. Αντιθέτως, συζήτησαν -πάντα σύµφωνα µε τον υπουργό- «για 10ετές πλάνο στον Τουρισµό, το οποίο θα εκπονήσει το υπουργείο µας». Μιλάµε για δυόµισι κυβερνητικές θητείες – όχι αστεία. Οχι ότι ένας πολιτικός σαν τον Χάρη Θεοχάρη δεν έχει λόγους να αντιµετωπίζει µε µακροπρόθεσµη οπτική την πολιτική του καριέρα. Εχει στην πράξη αποδειχθεί ότι τα προσόντα του χαίρουν εκτίµησης σε περισσότερους από έναν πολιτικούς χώρους.

Επίσης, η θέση του υπουργού Τουρισµού -είναι και αυτό παρατηρηµένο- επιτρέπει τις πολιτικές υπερβάσεις. Λόγω του αντικειµένου δηλαδή, αφού τα θετικά αποτελέσµατα σε έναν κλάδο που εισφέρει πολύ στα κρατικά ταµεία δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Η «είδηση», πάντως, που προ έκυψε από τη συνάντηση είναι το ότι µπορούµε να περιµένουµε νοµοσχέδιο για το Airbnb. «Νέο ρυθµιστικό πλαίσιο για τη βραχυχρόνια µίσθωση» ανήγγειλε ο Χάρης Θεοχάρης και, ως γνωστόν, µια τέτοια φράση κάνει πολλά αυτιά να τεντώνονται και πολλά µάτια να γουρλώνουν.

Καθότι αυτή η ιστορία αφορά πάρα πολύ κόσµο, πολύ περισσότερο από αυτό που αποκαλείται «τουριστική αγορά». Είναι θέµα οικονοµικό, πολεοδοµικό, φορολογικό, αλλά και κοινωνικό. Σε όλη την Ευρώπη έχει καθορίσει τη µορφή και τη λειτουργία των µεγαλουπόλεων. Μάλιστα, την περίοδο της κρίσης η βραχυχρόνια µίσθωση υπήρξε για κάποιους καταφύγιο και για κάποιους άλλους βραχνάς. Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι ο και οι απόψεις του υπουργού Τουρισµού θα είναι περιζήτητες το επόµενο χρονικό διάστηµα.
 

Πηγή: Έθνος 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ