Newsroom

Newsroom

Ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Νέα Υόρκη εξηγεί τα αίτια της συντριβής

Εξηγήσεις για τα πιθανά αίτια της συντριβής του μοιραίου τουριστικού ελικοπτέρου που συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής στο East River της Νέας Υόρκης, δίνει ο πιλότος, που είναι και ο μοναδικός επιζών, το οποίο κόστισε τη ζωή σε άλλους πέντε επιβαίνοντες.

5aa7f3881dc52437358b4613

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στους 14 εμπειρογνώμονες του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν πιθανόν τραβήχτηκε ένας μοχλός, ο οποίος σταματά τη λειτουργία της μηχανής όσο βρισκόταν το ελικόπτερο στον αέρα.

Ο συγκεκριμένος μοχλός σταματά τη τροφοδοσία καυσίμων (και χρησιμοποιείται σε περίπτωση πυρκαγιάς), ο οποίος με τη σειρά του σβήνει τη μηχανή, στέλνοντας απότομα το ελικόπτερο σε μια ανεξέλεγκτη και μη αναστρέψιμη για τον πιλότο κατάσταση. 

Αιτία λοιπόν, που συνέβη κάτι τέτοιο στην εν λόγω περίπτωση ενδέχεται να είναι οποιοδήποτε αντικείμενο μέσα στο ελικόπτερο, ακόμη και ο σάκος ενός επιβάτη, ο οποίος ίσως να μην ήταν σωστά ασφαλισμένος στο πάτωμα της καμπίνας. 

Η αλληλουχία των γεγονότων μπορεί να είναι ασυνήθιστη, ωστόσο είναι και εξαιρετικά πιθανή.

Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης το αν οι έξι φουσκωτές “σχεδίες” που περιλαμβάνει το ελικόπτερο αναπτύχθηκαν σωστά. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι έλικες προσέκρουσαν βίαια στα νερά προτού αναποδογυρίσει το ελικόπτερο, με αποτέλεσμα τα “σκι” (δηλαδή η βάση προσγείωσης, οι “ρόδες” του ελικοπτέρου) να βρεθούν στον αέρα και να μην αναπτυχθούν σωστά τα “σωσίβια”. 

Στη συνέχεια οι επιβάτες, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά σφιχτά προσδεδεμένοι στα καθίσματά τους, βυθίστηκαν γρήγορα στα παγωμένα νερά του ποταμού, αδυνατώντας να ξεφύγουν από την “ασφάλεια” των καθισμάτων. 

Δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του στα παγωμένα νερά, ο πιλότος εξέπεμψε αγωνιώδες σήμα κινδύνου ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με τη New York Daily News

«Κίνδυνος, κίνδυνος, κίνδυνος» είπε από τον ασύρματο ο πιλότος, σύμφωνα με μαρτυρίες. «Βλάβη της μηχανής. Έχουμε βλάβη πάνω από το East River».

Η FAA, η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το Eurocopter AS350 συνετρίβη κοντά στο βόρειο άκρο του Ρούζβελτ Άιλαντ περί τις 19:00 και πρόσθεσε πως διενεργεί έρευνα. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ανέφερε πως η ερευνητική του ομάδα θα φθάσει σήμερα στο σημείο. 


Διαβάστε επίσης: Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου στο Ιστ Ρίβερ της Νέας Υόρκης – Επέζησε ο πιλότος

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα