Ο πατριωτισμός της κουκούλας

Με άλλα λόγια και για τα πιο βαριά εγκλήματα που μπορεί να διαπραχθούν από υπουργούς,  αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία -σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής- η οποία αποφασίζει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ή ακόμα καλύτερα -ούτε καν Προανακριτική- Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή η οποία συζητά για θέματα…..δημοσίου ενδιαφέροντος!!

6160100

Η μαγειρική της ατιμωρησίας που αφορά την τέλεση πλημμελημάτων ή κακουργημάτων που διαπράττονται από μέλος του Υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, έχει μία πολύ αυστηρή διαδικασία, πολύ συγκεκριμένα υλικά, πολύ ακριβή αναλογία πρόσμιξης, πολύ σύντομο χρόνο παρασκευής και σερβίρεται σε βαθύ πιάτο και πάντα κρύο.

Το σκεύος μαγειρέματος είναι υποχρεωτικά ο Νόμος 3126 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών» που βασίζεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος.

Με άλλα λόγια και για τα πιο βαριά εγκλήματα που μπορεί να διαπραχθούν από υπουργούς,  αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία -σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής- η οποία αποφασίζει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ή ακόμα καλύτερα -ούτε καν ΠροανακριτικήΕξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή η οποία συζητά για θέματα…..δημοσίου ενδιαφέροντος!!

Στη συνέχεια η συσταθείσα Επιτροπή της Βουλής (Προανακριτική ή Εξεταστική) αποφασίζει (κατά πως την βολεύει) ποιους θα καλέσει ή όχι ως ελεγχόμενους για αδικήματα, ως μάρτυρες, ως ειδικούς επιστήμονες ή ως πραγματογνώμονες και συντάσσει το πόρισμα της, το οποίο -πολύ καλά καταλάβατε- δεν είναι ένα αλλά περισσότερα, μόνο που στο τέλος της ημέρας το (απαλλακτικό) πόρισμα της πλειοψηφίας είναι αυτό που μετράει και…..ζήσανε αυτοί καλά (και ατιμώρητα) και εμείς ακόμα χειρότερα.

Στο -ολοφάνερο- έγκλημα των Τεμπών το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική (ούτε καν Προανακριτική) Επιτροπή αποδίδει τις ευθύνες στους πάντες (στον σταθμάρχη Λάρισας, στους μηχανοδηγούς, στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και στην Hellenic Train) αλλά σε κανένα πολιτικό πρόσωπο και κυρίως αθωώνει τον αρμόδιο υπουργό -κατά τον χρόνο διάπραξης του εγκλήματος- Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Αντίθετα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τη διερεύνηση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, για σωματικές βλάβες κατά συρροή, για παράβαση καθήκοντος και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις με αυστηρό και επιτιμητικό ύφος του υπουργού λίγες ημέρες πριν το έγκλημα σε επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, τα επίσημα προειδοποιητικά έγγραφα για τον κίνδυνο επικείμενου σοβαρού δυστυχήματος και η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 συνηγορούν με το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ζητά την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού για να εξεταστεί -από τον φυσικό δικαστή- η πιθανή διάπραξη των αδικημάτων.

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και το αίτημα των συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών (που υπογράφει η πληρεξούσια δικηγόρος, Ελεονώρα Γεωργίου) και στο οποίο υποστηρίζεται ότι το ενωσιακό δίκαιο υπερτερεί του Συντάγματος και οφείλει “να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος” προκειμένου να αρθεί η ασυλία των δύο πρώην υπουργών (Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Καραμανλής) για όσα εντόπισε η ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι για το ίδιο θέμα δήλωσε ότι “μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη”, για να απαντήσει ο αμετροεπής Άδωνις Γεωργιάδης: “Θεωρώ την επέμβαση της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει. Εγώ δηλαδή δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία, ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της, θα πρέπει το κάνουμε”.

Οι θύτες (του «πατριωτισμού της κουκούλας) που τσιμεντώνουν τα εγκλήματα τους, κατηγορούν τα θύματα (επειδή ζητούν την παρέμβαση της Ε.Ε. για απόδοση δικαιοσύνης) για αντιπατριωτική στάση.

Ο ληστής στεναχωριέται που θα τον κρεμάσουν, αλλά όχι που είναι ληστής

Thomas Fuller, Άγγλος γιατρός & γνωμικογράφος 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη