Newsroom

Newsroom

Ο Παπακωνσταντίνου δεν εμπιστευόταν τη διευθύντριά του…

Η Χρύσα Χατζή υπήρξε διευθύντρια του Γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ωστόσο,…

lagarde

Η Χρύσα Χατζή υπήρξε διευθύντρια του Γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ωστόσο, στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ανάφερε πως ο υπουργός δεν την εμπιστευόταν σε τέτοιο βαθμό ώστε να της αποκαλύψει το περιεχόμενο του φακέλου που παραδόθηκε στα χέρια της από απεσταλμένο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου 2010, όπως προσδιορίζει το χρόνο η ίδια. Από την άλλη, πάντως, εξέφρασε την άποψή της πως ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν πήρε, όταν αποχώρησε από το υπουργείο, σκληρούς δίσκους.

Η κα Χατζή παρέδωσε το φάκελο στον κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να τον ανοίξει, ενώ δήλωσε πως δεν γνωρίζει το περιεχόμενό του διότι δεν τον άνοιξε μπροστά της. Το μόνο που της είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν: «Ωραία, αυτά είναι στοιχεία που περίμενα για καταθέσεις στο εξωτερικό». Η κα Χατζή, εξάλλου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2011, παρουσία της ίδιας, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη και του Τάσου Μπάνου, ο οποίος ήταν νομικός σύμβουλος του υπουργού. Σε αυτή τη σύσκεψη ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε πως έλαβε στοιχεία από τις γαλλικές αρχές, τα οποία αφορούσαν Έλληνες καταθέτες σε ελβετική τράπεζα, χωρίς να θυμάται η ίδια αν την κατονόμασε, και πως είχε ήδη δώσει τα ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά για έναν πρώτο έλεγχο στον κ. Καπελέρη. Στη συνέχεια, κατά την κα Χατζή, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενδιαφερόταν να πληροφορηθεί για το πώς ήταν δυνατό να βρεθούν περισσότερα στοιχεία και να αξιοποιηθεί το σύνολο των καταθέσεων στην Ελβετία, ενώ ζήτησε από τον κ. Πλασκοβίτη να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις ελβετικές αρχές για να δει αν μπορέσει η Ελλάδα να πετύχει μία συμφωνία για τη φορολόγηση του συνόλου των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

Την άνοιξη του 2011, η κα Χατζή θυμάται πως σε συσκέψεις ο κ. Πλασκοβίτης είχε ενημερώσει για το ότι προχωρούσε με δυσκολία τις διαβουλεύσεις με την ελβετική πλευρά για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας. Την επόμενη φορά που ακούει για στοιχεία Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία είναι στις αρχές του Ιουνίου του 2011, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου της είπε πως έστειλε στον Ιωάννη Διώτη, ο οποίος είχε αναλάβει στο μεταξύ επικεφαλής του ΣΔΟΕ, με την προσωπική του ασφάλεια όλα τα στοιχεία που είχε από τις καταθέσεις στην Ελβετία.

Η επόμενη φορά που ξανάκουσε η κα Χατζή για τη λίστα ήταν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2012, ύστερα από τη δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα, όταν και πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στον αρχαιότερο από τους υπαλλήλους του πρωτοκόλλου του υπουργού Οικονομικών. Τον ρώτησε αν υπήρχε περίπτωση να έχει πρωτοκολλήσει cd από την Ελβετία ή από τη Γαλλία, καθώς επίσης κι αν υπήρχε περίπτωση να έχει κρατήσει στο γραφείο του cd χωρίς να το έχει πρωτοκολλήσει. Της απάντησε αρνητικά και στα δυο αυτά

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…