Newsroom

Newsroom

Ο Ομπάμα απειλεί, ο Άσαντ ευχαριστεί

Από τη μία ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινά μαραθώνιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων προκειμένου να πείσει τον αμερικανικό λαό για την αναγκαιότητα της…

obama

Από τη μία ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινά μαραθώνιο τηλεοπτικών συνεντεύξεων προκειμένου να πείσει τον αμερικανικό λαό για την αναγκαιότητα της επέμβασης στη Συρία, ενώ ξεκινά κύκλο διαβουλεύσεων στο Κογκρέσο. Από την άλλη, ο Μπασάρ αλ Ασαντ υποστηρίζει, σε συνέντευξή του επίσης σε αμερικανικό κανάλι CBS, πως η Δύση δεν έχει αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του, ευχαριστεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη στήριξή του και κάνει λόγο για αντίποινα. Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη συνέντευξη του προέδρου της Συρίας σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό εδώ και πολλά χρόνια. Σε μια άλλη εξέλιξη, η γερμανική «Bild» υποστηρίζει πως οι συριακές δυνάμεις μπορεί να έκαναν χρήση χημικών την 21η Αυγούστου εν αγνοία του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

«Ο πρόεδρος Άσαντ μου ανέθεσε να ευχαριστήσω τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη στάση του στη Συρία», δήλωσε από τη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλεμ, λίγο πριν ξεκινήσει τις συνομιλίες του με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα δώσει εντός ενός 24ωρου τουλάχιστον έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις, μία ημέρα πριν από το διάγγελμα που αναμένεται να εκφωνήσει. Την Τετάρτη ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Γερουσίας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…