Newsroom

Newsroom

Ο Ομπάμα ανησυχεί ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε, μετά από τη διαρροή e-mails της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος την οποία ειδικοί αποδίδουν σε Ρώσους χάκερ, ότι είναι εφικτό να προσπαθήσει η Ρωσία να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

5787d0851dc524f51e8b4615 1

“Τα πάντα είναι εφικτά”, είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι NBC που μεταδόθηκε χθες όταν ερωτήθηκε αν θα προσπαθήσουν οι Ρώσοι να επηρεάσουν τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα είπε ότι το FBI διερευνά τη διαρροή την Παρασκευή 19.000 και παραπάνω μηνυμάτων της Επιτροπής, τα οποία δείχνουν ότι η Επιτροπή είχε προσπαθήσει να προωθήσει την Χίλαρι Κλίντον εις βάρος του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς στη διαδικασία χρίσματος για την προεδρία.

“Το ξέρω ότι οι ειδικοί το έχουν αποδώσει στους Ρώσους”, είπε ο Ομπάμα. “Αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι οι Ρώσοι παραβιάζουν τα συστήματά μας, όχι μόνο τα κυβερνητικά συστήματα, αλλά και τα ιδιωτικά συστήματα”, πρόσθεσε.

Η διαρροή των μηνυμάτων ανάγκασε την Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτζ, μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Φλόριντα, να υποβάλλει την παραίτησή της ως πρόεδρος της Επιτροπής.

“Ποιά είναι η σκοπιμότητά τους, όσον αφορά τις διαρροές, όλα αυτά, δεν τα ξέρω άμεσα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν”, είπε ο Ομπάμα.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…