Newsroom

Newsroom

Ο οίκος Standard & Poor’s υποβαθμίζει τη Γαλλία

«Βόμβα» στη γαλλική οικονομία έριξε ο οίκος Standard & Poor’s, υποβαθμίζοντας το αξιόχρεο της Γαλλίας από «ΑΑ» σε «ΑΑ+». Σύμφωνα…

«Βόμβα» στη γαλλική οικονομία έριξε ο οίκος Standard & Poor’s, υποβαθμίζοντας το αξιόχρεο της Γαλλίας από «ΑΑ» σε «ΑΑ+».

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Φρανσουά Ολάντ δε θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της οικονομίας και τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι η τρέχουσα προσέγγιση της γαλλικής κυβέρνησης, όσον αφορά στον προϋπολογισμό και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, καθώς και αυτές που αφορούν τις αγορές προϊόντων, αγορών και εργασίας, είναι μάλλον απίθανο να αυξήσουν σημαντικά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Γαλλίας. Επίσης, βλέπουμε τη δημοσιονομική ευελιξία της Γαλλίας να περιορίζεται από διαδοχικές κινήσεις της κυβέρνησης να αυξήσει τα ήδη υψηλά επίπεδα φορολογίας και από την αδυναμία της κυβέρνησης να μειώσει σημαντικά τις συνολικές δημόσιες δαπάνες», παρατηρούν οι αναλυτές του οίκου S&P.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σε μία ανακοίνωσή του, που θυμίζει πολύ δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά από αντίστοιχες υποβαθμίσεις από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, επικρίνει την απόφαση του S&P ως ανακριβή και υπερασπίζεται τις πολιτικές του Ολάντ, κάνοντας λόγο για «μαζική» προσπάθεια για την αποκατάσταση της οικονομικής ευρωστίας.

Μετά την απόφαση αυτή του διεθνούς οίκου, το ευρώ αποδυναμώνεται στις αγορές συναλλάγματος, ενώ η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων κινείται ανοδικά.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…