O Nίκος Ανδρουλάκης σχεδόν δεσμεύτηκε για συγκυβέρνηση με Μητσοτάκη

Συγκυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό άρωμα ο στόχος ΚΙΝΑΛ και Ανδρουλάκη;

5505912

Είτε συνειδητά είτε κατά λάθος ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε τη στρατηγική του ίδιου και του κόμματός του. Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, άνοιξε τα χαρτιά του για τις εκλογές και τα σενάρια συγκυβέρνησης.

Στην ερώτηση σχετικά με τους στόχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να γίνει κυβερνητική δύναμη και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, ο Ν. Ανδρουλάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά πως ο Μητσοτάκης θέλει μόνο αυτοδυναμία και κοιτά τις δεύτερες εκλογές, ενώ ο ίδιος στοχεύσει στο να γίνει το κόμμα του «υπολογίσιμος» κυβερνητικός εταίρος.

«Εγώ σέβομαι το Σύνταγμα. Στις πρώτες εκλογές θα δώσω μάχη η παράταξή μας να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό και να είναι κυβερνητική δύναμη με το σοσιαλδημοκρατικό της πρόγραμμα», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και αυτό που εννοεί προφανώς είναι… πως απλά θέλει ένα καλό ποσοστό για να μπει στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, με καλύτερους όρους.

Κριτική για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

Kαθυστερημένα και υποδεέστερα από αυτά που παίρνουν άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξειδίκευσαν σήμερα οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μέτρα περιορισμένης εμβέλειας που δεν μπορούν να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους και τα περισσότερα νοικοκυριά.

«Συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι τα λιγότερα. Το 1,1 δισ. ευρώ δεν είναι δημοσιονομικό περιθώριο. Είναι η κερδοσκοπία του κράτους εις βάρος του ελληνικού λαού και αυτό φαίνεται από τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που προέκυψαν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου λόγω του αυξημένου πληθωρισμού», τόνισε μεταξύ άλλων

Επίσης, επανέλαβε το πακέτο μέτρων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το οποίο αφορά μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, αύξηση του κατώτατου μισθού και νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απάντησε στη κριτική κυβερνητικών παραγόντων γι’ αυτές τις προτάσεις του κόμματος σημειώνοντας: «Είχε λεφτόδεντρο ο πρωθυπουργός ένα χρόνο πριν, με την πανδημία, που επαίρεται ότι έκανε δημοσιονομική επέκταση 43 δισεκατομμύρια ευρώ, την τέταρτη παγκοσμίως; Μετά από έναν χρόνο χάθηκε το λεφτόδεντρο; Ο κ. Μητσοτάκης κατά το δοκούν το ξεραίνει».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη