Ο "νεοφιλελεύθερος" Φερχόφσταντ προτείνει μεταρρυθμίσεις

Τις «πλέον κρίσιμες», για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη τα προσεχή χρόνια, χαρακτήρισαν τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο επικεφαλής…

ferhofstant

Τις «πλέον κρίσιμες», για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη τα προσεχή χρόνια, χαρακτήρισαν τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και υποψήφιος πρόεδρος των Φιλελευθέρων για την προεδρία της Κομισιόν, Γκι Φερχόφσταντ, ο πρόεδρος της Δράσης, ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, και η αντιπρόεδρος του κόμματος, Αντιγόνη Λυμπεράκη, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Φερχόφσταντ αναφέρθηκε και στην ελληνική λίστα ενόψει εκλογών, κάνοντας λόγο για ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο με επίκεντρο τη Δράση. Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο κ. Θ. Σκυλακάκης, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πλευρά των «58», τους οποίους και κάλεσε να τραβήξουν σαφή διαχωριστική γραμμή με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. «Αυτό που χρειάζεται είναι πραγματική αλλαγή πολιτικής, όχι αναζητήσεις για το πώς θα αναγεννηθεί ο σοσιαλιστικός χώρος ή πώς θα γεννηθεί ο φιλελεύθερος χώρος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης, δηλώνοντας ότι στόχος είναι μια προοδευτική συμμαχία όσων πιστεύουν ότι απαιτείται αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής και γρήγορες, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Από τους εν δυνάμει εταίρους δεν απέκλεισε μάλιστα και τη Δημοκρατική Αριστερά, «ιδίως στα ψηφοδέλτια Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών».

Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ο ίδιος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Δράσης ή όποιου συμμαχικού σχήματος, και πρότεινε ως επικεφαλής την κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη.

«Μείωση φορολογίας»

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων – Δημοκρατών τόνισε πως το πρόγραμμα της Ελλάδας χρειάζεται δραστική αλλαγή. Απαιτούνται ταχύτερες μεταρρυθμίσεις, να υποστηριχθεί περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας και να μειωθεί η φορολογία, επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, επικρίνοντας την εμμονή της Ευρώπης και της τρόικας με τα δημοσιονομικά μεγέθη. Παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν ο κ. Φερχόφσταντ έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στα ελληνικά κόμματα για την πολιτική που ακολουθήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, χθες επανέλαβε την άποψη πως η κρίση μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

«Εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το 2010 είχαν σταθεί πιο αλληλέγγυοι στην Ελλάδα και είχαν αντιδράσει άμεσα και η Ελλάδα έκανε ταυτόχρονα δραστικές μεταρρυθμίσεις», δεν θα είχαμε ελληνική κρίση, επεσήμανε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, επαναφέροντας το αίτημά του για ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και άμεση εμβάθυνση της οικονομικής ένωσης μεταξύ των κρατών-μελών. καθημερινή

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…