Ο Μητσοτάκης και η…. κατσίκα του γείτονα (1) και (2)

Ο Μητσοτάκης και η.... κατσίκα του γείτονα (1)    

5211331 1

Είναι γνωστή η ιστορία με την κατσίκα του γείτονα. Ο ζηλόφθονος προτιμούσε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονά του παρά να αποκτήσει δική του, την οποία του πρόσφερε ο Παντοδύναμος.

Κάπως έτσι κάνει και ο “ό,τι νά’ναι” Μητσοτάκης (Μωυσής, Τσόρτσιλ και εσχάτως παρ’ ολίγον… Έλβις Πρίσλεϊ). Είναι ο ανέμελος γείτονας – και ανεπαρκής πρωθυπουργός – αλλά και ζηλιάρης.  

Εν προκειμένω, η “κατσίκα” του γείτονα αφορά σε δύο πράγματα που δε μπορεί να χωνέψει ο ζηλόφθονος πρωθυπουργός και το σύστημα της διαπλοκής. Το ένα είναι το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς, και το άλλο το ποσοστό του 38% των ψηφοφόρων ηλικίας από 17 έως 24 χρόνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 30,4% της ΝΔ.

Σε ότι αφορά στο ηθικό πλεονέκτημα: Είναι τέτοιος ο καημός των δεξιών που, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, αναφωνούν με ιερή αγανάκτηση ότι χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ότι έχει ξεφτίσει αυτός ο μύθος, κλπ. Προς επίρρωση του ισχυρισμού τους οι κήνσορες της Δεξιάς και οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι στις επιχειρήσεις των επιγόνων του εγχώριου μαυραγοριτισμού, κατασκευάζουν “σκάνδαλα” της Αριστεράς. Επειδή ξέρουν ότι στη συλλογική μνήμη η παράταξή τους, τα στελέχη τους, η Ιστορία τους είναι ταυτισμένα με κομπίνες, λοβιτούρες, μίζες, χρηματισμό, με παράνομο και ανήθικο πλουτισμό, επιδιώκουν τις δικές τους πομπές να τις χρεώσουν και στην Αριστερά. Και να τα σπίτια, τα γιότ και τα ρούβλια του Φλωράκη παλαιότερα, τα σπίτια του Τσίπρα σήμερα και αύριο ποιος ξέρει τί. Παρότι ξέρουν ότι τα “πλούτη” της Αριστεράς στην πολύχρονη διαδρομή της ήταν διώξεις, φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια και εκτελέσεις, ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Γκαίμπελς. Ωστόσο γνωρίζουν ότι οι αριστεροί “εξαργύρωσαν” τον αγώνα τους για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική προκοπή με αίμα και προσωπικές θυσίες, και αυτό τους πέφτει βαρύ. Τους δημιουργεί συμπλέγματα κατωτερότητας. 

Το ηθικό πλεονέκτημα δεν είναι απονομή σύνταξης, ούτε επίδομα ειδικού σκοπού. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς κερδήθηκε στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας στην Κατοχή όταν πάμπολλοι προβεβλημένοι της Δεξιάς συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή και πολλοί περισσότεροι, ως ριψάσπιδες, εγκατέλειψαν τη χώρα και το λαό στην πείνα και στο θάνατο. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς κερδήθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες του 1-1-4, στις πορείες ειρήνης, στην αντίσταση κατά της δικτατορίας, στο Πολυτεχνείο. Οι απόντες, οι αμετανόητοι, οι “ζηλόφθονοι” και ανιστόρητοι γείτονες της Δεξιάς, όπως και ο σημερινός αρχηγός τους, κοιμούνται κι ονειρεύονται την παραχάραξη της Ιστορίας…

Είναι δε τόσο μικρόνοες που δεν αντιλαμβάνονται ότι φωνάζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι “χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”, δεν πετυχαίνουν το στόχο τους, παρά τα ξόρκια. Διότι αν πράγματι κάτι έχει χαθεί οριστικά δεν υπάρχει λόγος να το επικαλείσαι. Έχετε ακούσει πολλούς να μιλάνε με τέτοια ένταση για κάτι ανύπαρκτο; Μιλάει κανείς για ηθικό πλεονέκτημα της Δεξιάς; Ούτε οι πιο φανατικοί υποστηρικτές τους!! Γι’ αυτό θέλουν να πεθάνει η “κατσίκα” του γείτονα. Άβυσσος στο μυαλό και στην ψυχή τους!!!

Σε ότι αφορά στο 38% των νέων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό κι αν δε χωνεύεται με τίποτα. Αυτή η “κατσίκα” επιβάλλεται να πεθάνει πάραυτα!!! Πώς όμως; 

“Ο Μητσοτάκης…και η κατσίκα του γείτονα (2)

Σε προηγούμενο σημείωμα αναφερθήκαμε στην εμμονή της Δεξιάς να ξορκίσει το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς” επειδή έτσι επιβάλλει το δικό της αφήγημα. Να πεθάνει η “κατσίκα” του γείτονα αφού δεν έχει κάτι ανάλογο να επιδείξει, αθλούμενη ενίοτε στο περικαλλές σπορ της σκανδαλολογίας και στην παραχάραξη της Ιστορίας.  

 Αυτό όμως που δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει η Δεξιά είναι το ποσοστό του 38% των ψηφοφόρων ηλικίας από 17 έως 24 χρόνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 30,4% της ΝΔ. Το ποσοστό των νέων που ψήφισε αριστερά ανεβαίνει στο 48% αν συνυπολογιστούν ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25. Αυτή η “κατσίκα” επιβάλλεται να πεθάνει πάραυτα!!! Πώς όμως; Πόσο εύκολο είναι να αντιστραφούν αυτά τα δεδομένα που δείχνουν ότι το πιο δυναμικά ανερχόμενο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας ψηφίζει αριστερά; Αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες κατά τη γνώμη μας. Ο πρώτος είναι η μεθόδευση του μηχανισμού της Δεξιάς να αδρανοποιήσει ένα μη συνειδητοποιημένο τμήμα των νέων ψηφοφόρων και ο δεύτερος παράγοντας είναι η πολιτική πρόταση της Αριστεράς ώστε να συγκρατήσει, αν όχι να διευρύνει, αυτό το ποσοστό όποτε γίνουν εκλογές.

Η Δεξιά του Μητσοτάκη προετοιμάζεται ήδη. Αυτή η μυστική σύμβαση της κυβέρνησης με τον κολοσσό εξόρυξης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων Palantir Technologies  “βρωμάει”. Είναι γνωστός ο ρόλος της και η συνεργασία με την Cambridge Analytica στη χειραγώγηση των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ υπέρ της εκλογής του Τραμπ το 2016. Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα “αδιαφάνεια” αρνείται να καταθέσει στη Βουλή τη σύμβαση όπως ζητάει η αντιπολίτευση. Άρα δε γνωρίζουμε αν υπάρχει προστασία των προσωπικών δεδομένων και σε ποιο βαθμό, όπως επιβάλλει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 Όπως αναφέρει η ερευνήτρια στο Δίκαιο της Πληροφορίας στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου στο tvxs.gr, είναι τεχνικά εφικτό για εταιρείες όπως η Palantir να ταυτοποιήσουν ακόμα και ανώνυμα προσωπικά δεδομένα. Και αν ακόμα η κυβέρνηση παρέχει ανωνυμοποιημένα (δεδομένα) σε μια εταιρία για επεξεργασία εκείνη της παραδίδει αποτελέσματα-προφίλ. Ύστερα η κυβέρνηση θα μπορούσε να επανασυνδέσει τα προφίλ με τα πραγματικά πρόσωπα και να χρησιμοποιήσει τα προφίλ αυτά, που πλέον έχουν όνομα και επώνυμο, προκειμένου να στοχοποιήσει πολίτες ή ομάδες πολιτών, λέει η ερευνήτρια!!   

  Οι ειδικοί λένε επίσης ότι χρειάζονται μόνο 15 αναρτήσεις – like – στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να γίνει γνωστό το προφίλ των πολιτικών, ιδεολογικών, θρησκευτικών κλπ. προτιμήσεων των χρηστών. Όλα είναι φόρα – παρτίδα.

 Μπορούμε λοιπόν να εικάσουμε ότι η Δεξιά έχει την τεχνογνωσία να χειραγωγήσει εκείνο το ευάλωτο τμήμα της νέας γενιάς που δεν είναι πολιτικοποιημένο, που είναι χαλαρό ως προς την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, που λέει άκυρο ή αποχή, που θεωρεί άχρηστη τη συμμετοχή στα κοινά. Μπορούμε να εικάσουμε ότι θα επιχειρήσει να περάσει ένα μήνυμα αδράνειας και αποστροφής προς την εκλογική διαδικασία, με δεδομένο ότι δεν θα μπορέσει να αποκτήσει πλεονέκτημα ψήφου στους νέους έναντι της Αριστεράς.

 Ίσως το επόμενο κεντρικό μήνυμα της Αριστεράς θα είναι “ΨΗΦΙΣΤΕ”. Κάτι ανάλογο με το VOTE στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές!!!

Να “ψοφήσει”, λοιπόν, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο η “κατσίκα” του γείτονα. Δεν είναι ανεκτό οι νέοι να αποστρέφονται τους “αρίστους” του Μητσοτάκη!!!

 Εμείς λέμε ότι το 30% των νέων που ψήφισαν Μητσοτάκη είναι υπερβολικά μεγάλο ποσοστό για την παράταξη που εχθρεύεται τη νέα γενιά. Τη γενιά που δε βολεύεται με παιδονόμους όπως η Κεραμέως και ο Χρυσοχοΐδης. Τη γενιά που δε βολεύεται “με λιγότερο ουρανό”… 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη