Ο Μητσοτάκης -επιτέλους- παραδέχτηκε το σκάνδαλο υποκλοπών: «Ήταν ξεκάθαρο λάθος»

Επιμένει να δηλώνει άγνοια παρότι αποδέχεται την ύπαρξη του σκανδάλου των υποκλοπών

mitsotakis 2

Εν τέλει υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών. Δεν είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ούτε ένα ένα σκάνδαλο που το εφηύρε η αντιπολίτευση ή κάποιο έντυπο μέσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πάντα φιλόξενο για τον ίδιο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, αποδέχτηκε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ την ίδια στιγμή αποποιήθηκε για ακόμα μια φορά των ευθυνών του.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Δ. Δανίκας: Ποια είναι τα λάθη αυτά, μιας και αναφέρεστε τώρα. Ένα πείτε μου, έχει σημασία να μου πείτε ένα λάθος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Λάθος, ξεκάθαρο λάθος ήταν το ζήτημα των υποκλοπών. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Ήταν μια υπόθεση η οποία δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει.

Δ. Δανίκας: Όλοι λένε, ακόμα και αριστεροί που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, πως είναι αδύνατον να μην το ήξερε ο Πρωθυπουργός αφού αυτός ήταν υπεύθυνος της ΕΥΠ;

Κυρ. Μητσοτάκης: Εγώ γινόμουν αποδέκτης μόνο πληροφοριών που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια. Στην πορεία αναδείχθηκε μία συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους. Το χθες είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Για το σήμερα και το αύριο προχωρήσαμε σε σημαντικές θεσμικές αλλαγές ώστε να δημιουργηθεί μια νέα ισορροπία, η οποία, χωρίς να απονευρώνει τις κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών, δημιουργεί τις αναγκαίες δικλίδες ασφαλείας για τα δικαιώματα των πολιτών.