O Μητσοτάκης έχασε τη μπάλα: Έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δείχνει η αποτυχία εμβολιασμού

Η προσβολή στη νεολαία, ο διχασμός της κοινωνίας και τα εμβόλια σαν πίτσες: στις τρεις η μία δώρο.

Γιώργος Λακόπουλος 01/07/2021 | 10:48

Ουδείς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να αρνηθεί τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Μπορεί να γίνεται συζήτηση για επιμέρους παρενέργειες εμβολίων, για την κακή στρατηγική της κοινοτικής Ευρώπης για την  αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική στην Ελλάδα.

Ότι ένα μέρος των Ελλήνων αρνούνται να εμβολιαστούν είναι δείγμα έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν την πιστεύουν ό,τι και αν λέει.

Η υπερέκθεση του ιδίου του Μητσοτάκη, η κομματική καπηλεία για πολιτικά οφέλη και οι αντιφάσεις έβλαψαν αυτή την υπόθεση.

Πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται και μένουν μακριά από τους χώρους εμβολιασμού του οποίους η κυβέρνηση προβάλει ως… εκλογικά της κέντρα. 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται ψευδώς σε επιτυχίες του και παραθέτει ανακριβείς αριθμούς. Αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει: ο εμβολιασμός βρίσκεται στο 40% του πληθυσμού- από 70% που υπόσχονταν γι’ αυτή τη περίοδο.  Τα υπόλοιπα είναι αλχημείες.

Ένας υπεύθυνος Πρωθυπουργός θα  εγκατέλειπε τις κενοδοξίες του σ’ αυτό το θέμα και θα επιδίωκε εθνική συνεννόηση για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Αν μη τι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το Κιναλ πρωταγωνιστούν σε προτροπές για εμβολιασμό.

Ο Μητσοτάκης όμως αλλοιώνει την εικόνα, ασχολείται με τον … Πολακη, και παίρνει μέτρα που εξευτελίζουν τη νεολαία και μετατρέπουν την κοινωνία σε ζούγκλα.

Οι καταστηματάρχες πρεπει να ελέγχουν τους πελάτες τους και οι πελάτες πρέπει να υποβλέπουν ο ένας τον άλλον. 

Οι νέοι να συρθούν στα πόδια του κράτους για 150 ευρώ.

Οι υπόλοιποι θα διχαστούν ο ένας να υποψιάζεται τον άλλο και το προσωπικό στο χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας, αντί να κάνει τη δουλειά του θα κάνει face control στην πελατεία.

Η τραγελαφική πλευρά της κυβερνητικής πρωτοβουλίες είναι ορατή. Π.χ. σε μια δεκαμελή παρέα αν δυο δεν ανήκουν την «καλή» ομάδα, όπως τη διαχωρίζει η κυβέρνηση , θα πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι.

Επιπλέον η κοινωνία αντιμετωπίζει την αλαζονεία των κυβερνητικών στελεχών. Ο εξωκοινοβουλευτικός Άκης Σκέρτσος,  δεν διστάζει να διακηρύσσει ότι  κανονική…ζωή θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι, ενώ στους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση θα περιορίσει τις ελευθερίες τους! 

Εντελώς προκλητικά απειλεί τους επαγγελματικές: «Όποιος θέλει να έχει και πελάτες που δεν είναι εμβολιασμένοι, θα υφίσταται πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή περιορισμένη πληρότητα, υποχρέωση για τεστ, μάσκες κ.λπ..».

Ο πρωθυπουργός μετά τον μεσσιανισμό που έστησαν οι επικοινωνιολόγοι του στην πρώτη και ήπια για την Ελλάδα φάση της πανδημίας, αδιαφόρησε, συνέχισε να υποβαθμίζει μετά επαίνων το ΕΣΥ και ταυτόχρονα να το υπονομεύει ενισχύοντας τους ιδιώτες, και ταυτόχρονα προσπάθησε να ταυτιστεί με τα εμβόλια ως .. σωτήρας.

Τώρα το πληρώνει. Είναι προφανές ότι έχασε τη μπάλα και πλέον έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Αν οι προβλέψεις για επιστροφή του ιού και των μεταλλάξεων του το φθινόπωρο επαληθευτούν, η χώρα θα γονατίσει. Γιατί εν τω μεταξύ η κυβέρνηση γονατίζει και την κοινωνία.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr